Με επεισοδιακό τρόπο συνεχίστηκε η νομική αντιπαράθεση του Μάκη Ψωμιάδη με την ΑΕΚ για την υπόθεση υπεξαίρεσης απ’ τα ταμεία της.

Παρόλο που στην «Ένωση» έχουν επιδικαστεί τελεσίδικα 44 εκατ. ευρώ, η πλευρά του κατηγορούμενου ισχυρίστηκε σήμερα ότι το έλλειμμα της διοίκησής του ήταν κατά πολύ μικρότερο απ’ το συγκεκριμένο ύψος. Κάτι για το οποίο επικαλέστηκε έκθεση της «Price Waterhouse Coopers» από το 2004, σύμφωνα με την οποία η «τρύπα» επί των ημερών του εμφανίζεται στις 650.000 ευρώ.

Όσο για το δεύτερο σημείο όπου επικεντρώθηκε η υπεράσπιση του Ψωμιάδη ήταν η θέση πως ουδέποτε εισέπραξε τα ποσά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της συγκεκριμένης της περιόδου.

Με αφορμή αυτό το θέμα, εξάλλου, οι συνήγοροί του Ψωμιάδη υπέβαλαν μήνυση στο πρώην στέλεχος της «Price Waterhouse Coopers» (και οικονομικό διευθυντή της ΑΕΚ επί εποχής Νικολαΐδη) Γιώργο Ρόκα για ψευδορκία. Παρουσιάζοντας σώματα επιταγών της NETMED ύψους 9,5 εκατ. ευρώ, οι οποίες ήταν ανεξόφλητες και τονίζοντας ότι ο ίδιος στην κατάθεσή του είχε υποστηρίξει πως είχαν εισπραχθεί.

Ο ίδιος ο Ρόκκας, απ’ την πλευρά του, τόνισε ότι η NETMED του είχε παρουσιάσει έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία είχαν γίνει οι πληρωμές κι εξήγησε πως αυτό που κατέθεσε ήταν ότι τα συγκεκριμένα χρήματα ουδέποτε έφτασαν στα ταμεία της ΑΕΚ. Απ’ το δικαστήριο, εξάλλου, κρίθηκε ότι δεν συντρέχει καμία προϋπόθεση για να κρατηθεί και να περάσει από αυτόφωρο (όπως ζήτησε η πλευρά Ψωμιάδη).

Κατά τ’ άλλα στη δίκη αναγνώστηκαν εκθέσεις ορκωτού λογιστή, τιμολόγια-επιταγές, έγγραφα τραπεζών, αλλά και πορισματική έκθεση του ΣΔΟΕ κι αφού δεν έλειψαν και οι αντεγκλήσεις μεταξύ των συνηγόρων των δυο πλευρών, διακόπηκε για την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου.

Πηγή: sport-fm.gr