Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Παρασκευή (31/01, 21:30), στο ΟΑΚΑ, την Μπαρτσελόνα για την πέμπτη αγωνιστική του Top 16 της Euroleague και ο προπονητής των «πράσινων», Αργύρης Πεδουλάκης, στάθηκε στα δυνατά σημεία των «μπλαουγκράνα».

Παράλληλα όμως ανέφερε πως και οι Καταλανοί, όπως και όλες οι ομάδες, έχουν τις αδυναμίες τους και αυτές καλείται να… χτυπήσει το «τριφύλλι».

«Η Μπαρτσελόνα είναι πραγματικά μια πολύ καλή ομάδα. Έχουν συγκεκριμένη φιλοσοφία όλα αυτά τα χρόνια. Έχουν όλα τα στοιχεία της ισπανικής μπασκετικής σχολής στο παιχνίδι τους, αλλά μπορούν επίσης να παίξουν και σετ παιχνίδι. Είναι μια από τις λίγες ισπανικές ομάδες που μπορούν να παίξουν επιτυχώς και με τους δύο αυτούς τρόπους», είπε αρχικά ο τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδας και συνέχισε:

«Εκτελούν τα συστήματά τους πολύ γρήγορα. Μπορούν να δημιουργήσουν μέσα από πικ εν ρολ, αλλά επίσης και από ποστ απ. Έχουν πλήρες ρόστερ αλλά όπως όλες οι ομάδες, η Μπαρτσελόνα έχει τις αδυναμίες της. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Πρέπει να είμαστε πραγματικά συγκεντρωμένα, να έχουμε πολλή ενέργεια στο παρκέ και να πάρουμε τα μεγάλα σουτ».

Πηγή: Sport-fm.gr