Τυπική υπόθεση είναι πλέον η κατάκτηση του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πανηγύρισε δεύτερη εκτός έδρας νίκη φέτος επί του ΠΑΟΚ.

Το έργο των δύο ομάδων δεν ήταν εύκολο, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, έπειτα από αποχή μηνών. Παρ’ όλα αυτά, οι ισορροπίες δε διαταράχθηκαν και τόσο, υπό την έννοια πως οι Πειραιώτες ήταν η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας όταν διακόπηκε η δράση λόγω κορονοϊού και ως καλύτερη ομάδα έπαιξε και στην Τούμπα. Οι ερυθρόλευκοι έβαλαν δύο γκολ, μέτρησε το ένα και πήραν τελικά τους τρεις βαθμούς που απλά σφραγίζουν πανηγυρικά την κατάκτηση του φετινού τίτλου, αφού η βαθμολογική διαφορά δε γίνεται να ανατραπεί στη συνέχεια, εκτός κι αν δούμε καταστάσεις πέρα από κάθε φαντασία…

Στο αγωνιστικό κομμάτι, όπως είχε γίνει στον ημιτελικό του κυπέλλου, έτσι και τώρα, ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο ματς και πίστεψε ότι μπήκε και με γκολ. Ήταν στο 7ο λεπτό, όταν ο Σεμέδο έκανε την κεφαλιά, ο Πασχαλάκης μπλόκαρε αλλά δεν συγκράτησε την μπάλα και ο Ελ Αραμπί από κοντά την έστειλε στα δίχτυα. Το 0-1 δεν έγινε, όμως, αφού ο φορ των Πειραιωτών ήταν σε θέση οφσάιντ. Μικρό το κακό για τους Πειραιώτες, όπως αποδείχθηκε. Γιατί; Επειδή το γκολ δεν άργησε να έρθει…

Στο 23′ ο Βιεϊρίνια έκανε μεγάλο λάθος και ο Βαλμπουενά το εκμεταλλεύτηκε για να δώσει ακόμη μία ασίστ στον Ελ Αραμπί, ο οποίος έβαλε ακόμη ένα γκολ. Το 0-1 ήταν, πλέον, γεγονός και ο Ολυμπιακός κατάφερε να το διαχειριστεί άψογα για το υπόλοιπο του ημιχρόνου, στο οποίο ήταν κυρίαρχος.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, πλησίασε στο δεύτερο γκολ με το δυνατό σουτ του Μασούρα, ήταν σοβαρή και γενικά δεν ένιωσε ποτέ να κινδυνεύει από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν… εκτός παιχνιδιού σε όλο το πρώτο 45λεπτο. Εύκολα λάθη, καμία σιγουριά, τίποτα αξιόλογο επιθετικά.

Η κατάσταση έπρεπε να βελτιωθεί στο δεύτερο ημίχρονο για τους Θεσσαλονικείς αν ήθελαν να σώσουν κάτι και το καλό σουτ του Βιεϊρίνια στο 54′, το οποίο έφυγε λίγο άουτ, έφερε μια αισιοδοξία, χωρίς όμως αυτή να δικαιολογηθεί στη συνέχεια. Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα ήθελε αλλά ήταν φανερό ότι μάλλον δεν μπορούσε, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που δεν ήταν τόσο σίγουρος και άνετος όσο στο πρώτο 45λεπτο, αλλά διατηρούσε τον έλεγχο.

Ο Φερέιρα άρχισε τις αλλαγές -οι οποίες είναι πλέον πέντε για κάθε ομάδα- ψάχνοντας τη λύση αλλά περισσότερο μπερδεύτηκε ο ΠΑΟΚ παρά βελτιώθηκε, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ακολουθεί κι αυτός στο τελευταίο 10λεπτο, θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του και να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Στον ημιτελικό του κυπέλλου δεν είχε συμβεί αυτό, αλλά στο πρωτάθλημα τα πράγματα είναι διαφορετικά, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει τη δεύτερη φετινή νίκη στην Τούμπα, να πάει στο +17 πλέον και να μετράει αντίστροφα για τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου!

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (73′ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Μιχάι, Βιεϊρίνια, Μίσιτς, Μαουρίσιο (73′ Εσίτι), Λημνιός, Ελ Καντουρί (68′ Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (68′ Πέλκας), Άκπομ (73′ Τζόλης).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα (75′ Σισέ), Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (84′ Γκασπάρ), Βαλμπουενά (84′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (84′ Χασάν), Μασούρας (71′ Ρατζέλοβιτς).