Δόθηκε στη δημοσιότητα ολόκληρη η συνέντευξη του Ρικ Πιτίνο στον τηλεοπτικό σταθμό Open, όπου αναφέρθηκε σε όσα έζησε στον Παναθηναϊκό.

Το Σάββατο είχαν κυκλοφορήσει αποσπάσματα όσων είπε ο Αμερικανός προπονητής στη συνέντευξη του και την Κυριακή… έπαιξε ολόκληρη.

Σε αυτή, ο Πιτίνο μίλησε για το ντεμπούτο του στους Μπόστον Σέλτικς κόντρα στους Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν και γενικά για τον Air, αλλά αυτά που μας ενδιαφέρουν κυρίως είναι όσα είπε για τον Παναθηναϊκό και την εθνική ομάδα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ακολουθούν αναλυτικά οι… ελληνικές δηλώσεις του.

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Ο Διαμαντίδης είναι ένας παίκτης που βάζει πάντα κρίσιμα καλάθια. Είναι ένας περίεργος τύπος και το λέω ως το μεγαλύτερο κομπλιμέντο. Θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερος από πλευράς στατιστικής αλλά δεν τον ενδιέφερε αυτό. Είχε τον ίδιο τρόπο σκέψης με τον Μπιλ Ράσελ. Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω την ομάδα μου και τι μπορώ να κάνω στα τελευταία λεπτά ενός παιχνιδιού για να φτάσω στη νίκη.

Δεν τον ενδιέφεραν ούτε τα στατιστικά, ούτε ο εαυτός του. Αποκλειστικός του στόχος ήταν να βοηθήσει την ομάδα του να νικήσει. Η ομάδα πάνω από το ατομικό συμφέρον. Το μοναδικό στατιστικό που τον ενδιέφερε ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Είναι ελάχιστοι οι παίκτες αυτού του είδους όπως εκείνος και όπως ο Ράσελ. Τους ενδιαφέρει η ομάδα τους ενδιαφέρει η χώρα τους και το νικηφόρο αποτέλεσμα».

Για τις αναμνήσεις του από την τελευταία διετία τον Παναθηναϊκό: «Τον πρώτο χρόνο ήμασταν στην 13η θέση και η ομάδα ήταν πολύ μέτρια ομάδα αμυντικά και σε θέμα φιλοσοφίας. Δεν μου αρέσει να αναλαμβάνω ομάδες δίχως να έχω κάνει εγώ την καλοκαιρινή προετοιμασία, όπου και μπορώ να διδάξω τις ιδέες μου σε άμυνα και επίθεση. Δεν μου άρεσε από αυτή την άποψη. Αυτό που προσπάθησα ήταν δώσω κίνητρο στους παίκτες μου. Να κρατήσω το ίδιο στιλ επίθεσης που είχαν και προσπάθησα αν αλλάξω το κομμάτι της άμυνας.

Την δεύτερη χρονιά δεν ήθελα να προπονήσω. Δεν ήταν του δικού μου στιλ, η ομάδα της δεύτερης χρονιάς. Απέλυσαν τον προπονητή που είχαν. Έχω καλή σχέση με τα παιδιά στην ομάδα. Είμαι πολύ κοντά με τον Νικ (Καλάθη), με τον Παπαπέτρου, με τον Παπαγιάννη, με τον Ίαν (Βουγιούκα) με όλα τα παιδιά από την ομάδα είμαι πολύ κοντά. Ο Ντεσόν Τόμας είχε ξανά μία πολύ καλή χρονιά. Τερματίσαμε στην έκτη θέση με τον ίδιο τρόπο. Αλλά δεν ήθελα να προπονήσω τον Παναθηναϊκό ξανά.

Δεν καταφέραμε να πάρουμε 1-2 παίκτες που θα κόστιζαν αρκετά χρήματα. Όπως ο Μίροτιτς που κοστίζει 14 εκατομμύρια δολάρια. Βρισκόμασταν 1-2 παίκτες από το να αφήσουμε πίσω τις δυσκολίες αλλά παραμείναμε ανταγωνιστικοί. Το διασκέδασα γιατί αγαπώ τους ανθρώπους στην Ελλάδα. Οι παίκτες είναι γεμάτοι σεβασμό. Μου αρέσουν οι υπόλοιποι προπονητές στο πρωτάθλημα. Θα ήθελα κάποια πράγματα να τα δω διαφορετικά στην Ευρωλίγκα. Αλλά συνολικά ήταν μία σπουδαία εμπειρία».

Για το αν θα προπονήσει την Εθνική ομάδα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Αυτό που ήθελα ήταν να προπονήσω την Εθνική ομάδα. Το οποίο και θα κάνω. Θα προπονήσω την Εθνική ομάδα. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Ο καλύτερος παίκτης στο ΝΒΑ τη φετινή σεζόν, ο Greek Freak δεν έπαιξε στο ίδιο επίπεδο με αυτό που παίζει στο ΝΒΑ στο στιλ παιχνιδιού της Ελλάδος. Ένιωσα πως μπορώ να βοηθήσω σε αυτό με εκείνον μαζί. Ανυπομονούσα να προπονήσω αυτή την ομάδα».