Αρκετά πιθανό μοιάζει πλέον το ενδεχόμενο ο κορονοϊός να φέρει οριστική διακοπή στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Την Πέμπτη έγινε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαλο ανάμεσα στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, και τους εκπροσώπους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, όπου έγινε φανερό ότι υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με το ιατρικό πρωτόκολλο.

Η κυβέρνηση της Κύπρου δεν αποδέχεται καμία αλλαγή σε αυτό και ξεκαθαρίζει, όπως φάνηκε και από τη δήλωση του διευθυντή του γραφείου Τύπου του προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρα Παπαδόπουλου, ότι αφήνει πλέον το θέμα αποκλειστικά στην ομοσπονδία και τις ομάδες.

«Εναπόκειται στην κυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου και τα σωματεία να αποφασίσουν εντός των ημερομηνιών και των σωστών πρωτοκόλλων. Η κυβέρνηση έθεσε τα χρονοδιαγράμματα και τις παραμέτρους για να επαναρχίσουν τα πρωτάθλημα. Η Πολιτεία και η επιδημιολογική ομάδα δεν προτίθεται να επιτρέψουν διαφοροποιήσεις στα διατάγματα. Εναπόκειται στα Σωματεία και το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΠ να αποφασίσει κατά πόσο θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα εντός των χρονοδιαγραμμάτων και των πρωτοκόλλων», αναφέρεται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Έτσι, την Παρασκευή θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα προχωρήσουν για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος ή αν αυτό θα λάβει οριστικά πρόωρο τέλος.