Σημάδι «ζωής» από τη Super League 2 δείχνει η είδηση πως ο ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι η πρώτη ομάδα της κατηγορίας που θα επιστρέψει στις προπονήσεις. Οι Ηπειρώτες γνωστοποίησαν επίσημα ότι θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θα αρχίσουν να λαμβάνουν δείγματα για κορονοϊό από την ερχόμενη Τρίτη (19/05) και σε περίπτωση που όλοι είναι εντάξει, τότε οι παίκτες θα κάνουν την πρώτη τους προπόνηση σε γκρουπ δύο ημέρες αργότερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 μετά τις τελευταίες εξελίξεις και αλλαγές στη νομοθεσία για τα μέτρα αντιμετώπισης του COVID-19, ανακοινώνει την επιστροφή στο πρόγραμμα προπονήσεων της ομάδας, χωρισμένη σε γκρουπ ποδοσφαιριστών.

Κατόπιν και των προβλέψεων του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου της Γ.Γ.Α. η ομάδα θα προσέλθει την Τρίτη για την λήψη των απαραίτητων δειγμάτων, από το σύνολο των ποδοσφαιριστών και προσωπικού, για την πραγματοποίηση των τεστ από ειδικό υγειονομικό συνεργείο του Ομίλου Ιατρικής Διάγνωσης Αθηνών.

Τα αποτελέσματα των τεστ θα επιστραφούν την Τετάρτη 20/05/20 και εκτός απροόπτου οι ποδοσφαιριστές μας θα δώσουν το ραντεβού της επιστροφής για την Πέμπτη 21/05/20, στο ΠΕΑΚΙ.

Ο Ιατρός και υγειονομικός υπεύθυνος της ομάδας κ.Ριστάνης είχε συνάντηση εχθές, συνοδευόμενος από τους κ.κ. Σκόρδο, Ντουρουντό και Ντάσιο, με τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ κ.Κολόκα για την διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών και την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου κατά τη διάρκεια των προπονήσεων του ΠΑΣ, στις εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΑΣ είναι πρώτος στη βαθμολογία της SL2, με 7 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Απόλλωνα Σμύρνης και οποιοδήποτε σενάριο που θα αφορούσε την πιθανότητα μη ανόδου στην κορυφαία κατηγορία, θα ήταν απλά καταστροφή για την ομάδα των Ιωαννίνων.