Μπορεί στην Ισπανία να επιθυμούν έντονα να παίξουν ξανά ποδόσφαιρο, αλλά κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι, με τον κορονοϊό όχι μόνο να παραμονεύει, αλλά και να κάνει την παρουσία του μεταξύ των παικτών.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της La Liga που αφορά την Α’ και Β’ κατηγορία, πέντε παίκτες βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Επίσης, σε 1.000 δείγματα, προέκυψαν 160 αθλητές που ήταν θετικοί σε αντισώματα κορονοϊού, που σημαίνει ότι είχαν νοσήσει το προηγούμενο διάστημα, είτε προσβλήθηκαν και ήταν ασυμπτωματικοί.

Αυτό σημαίνει ότι, σε ποσοστό 16% οι παίκτες των επαγγελματικών κατηγοριών πέρασαν την ασθένεια.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέ Τεμπάς, δήλωσε ότι ελπίζει ότι η δράση θα ξαναρχίσει στις 12 Ιουνίου. Ωστόσο, επισήμανε πως «πρέπει να είμαστε συνετοί και δεν εξαρτάται μόνο από το ποδόσφαιρο, αλλά και από την κοινωνία, όλοι πρέπει να επικεντρωθούμε στη συμμόρφωση με μέτρα προστασίας της υγείας».

Ο Τεμπάς επιβεβαίωσε μέσω του ισπανικού τηλεοπτικού δικτύου Movistar και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς θεατές, όπως θα συμβεί όταν η γερμανική Bundesliga θα ξαναρχίσει.

«Τώρα που δεν θα έχουμε οπαδούς στα στάδια, θα έχουμε κάποιες καινοτόμες ιδέες για τη μετάδοση των αγώνων», πρόσθεσε. Θα υπάρχει ποδόσφαιρο κάθε ημέρα μόλις επιστρέψει η La Liga. Η μόλυνση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι πρακτικά αδύνατη, καθώς κάναμε μια σχετική μελέτη»