Ο Μάσιμο Καρέρα μίλησε σε ρωσική ιστοσελίδα για τη νέα σελίδα στην καριέρα του, ως προπονητής της ΑΕΚ και τους στόχους που έθεσε η διοίκηση.

Ο Ιταλός τεχνικός εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν στο να αποδεχθεί την πρόταση της ΑΕΚ, ενώ αναφέρθηκε και στις προτάσεις που είχε το προηγούμενο διάστημα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στο sport24.ru

Γιατί μείνατε εκτός πάγκων για περίπου έναν χρόνο;

«Από το καλοκαίρι και μετά είχα διάφορες κρούσεις και προοπτικές, αλλά καμία δεν ήταν αυτό που ήθελα. Επίσης, είχα κάποιες συζητήσεις με ομάδες οι οποίες όμως τελικά προχώρησαν σε άλλες επιλογές. Και τελικά ανέλαβα την ΑΕΚ».

Δεχτήκατε κάποια προσφορά από ρωσικό σύλλογο;

«Όχι. Δεν είχα ούτε πρόταση ούτε επαφή με ρωσική ομάδα αυτό το διάστημα».

Για τη μετακίνησή σας στην ΑΕΚ μεσολάβησε ο Αντρέα Ντ’ Αμίκο, ατζέντης ενός πρώην ποδοσφαιριστή σας στην Σπαρτάκ, του Σαλβατόρε Μποκέτι. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

«Απλώς συναντηθήκαμε και μιλήσαμε για διάφορα πράγματα. Και τελικά αποφασίσαμε να συνεργαστούμε».

Από τους πρώην συνεργάτες σας στην Σπαρτάκ Μόσχας καλέσατε στην ΑΕΚ μόνο τον Τζόρτζιο Ντ’ Ουρμπάνο. Γιατί δεν πήρατε κι άλλους στο επιτελείο σας;

«Όσον αφορά τον προπονητή τερματοφυλάκων, αυτός υπήρχε ήδη στο τεχνικό τιμ της ΑΕΚ. Αυτοί ήταν οι όροι της συμφωνίας. Οι υπόλοιποι πρώην συνεργάτες μου στην Σπαρτάκ εργάζονται ήδη σε άλλες ομάδες».

Τι στόχους σας έθεσε η διοίκηση της ΑΕΚ;

«Τη συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε πρώτη φάση. Στην πορεία θα ξανασυζητήσουμε σχετικά τους στόχους μας».

Οι οπαδοί στην Ελλάδα είναι ακόμα πιο συναισθηματικοί σε σχέση με τους Ρώσους. Πώς περιμένετε να σας υποδεχτούν;

«Είμαι σίγουρος ότι αγαπάνε την ομάδα τους όπως και οι οπαδοί της Σπαρτάκ. Έχουμε ένα καθήκον: να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις μέσα στο γήπεδο ώστε ο κόσμος της ΑΕΚ να είναι περήφανος για την ομάδα του».

Πηγή: gazzetta.gr