Το δικό τους μήνυμα-σωτηρίας έστειλαν έξι άνθρωποι που εκπροσώπησαν τον Ολυμπιακό από διάφορα πόστα, προκειμένου να σωθεί ο Ερασιτέχνης. Άμεση ενεργοποίηση του κόσμου ζήτησαν οι «ερυθρόλευκοι».

Έξι κορυφαίοι άνθρωποι της ομάδας του Πειραιά βάζουν το μαχαίρι στο κόκκαλο μέσω των δηλώσεών του στην εφημερίδα «Πρωταθλητής». Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα…

Τάσος Σχίζας (Πολίστας): «Δεν είναι μόνο θέμα πόλο. Εμείς έχουμε μεγάλα προβλήματα, αλλά δεν είμαστε μόνο εμείς. Πρέπει να σωθεί ο Ολυμπιακός για να συνεχίσει να είναι περήφανος ο κόσμος για τα τμήματα του. Κάνουμε και εμείς έκκληση στους επιχειρηματίες του Ολυμπιακού να βοηθήσουν. Η κατάσταση είναι δύσκολη και όλοι πρέπει να είμαστε μια γροθιά. Πρέπει να γίνει μια νέα προσπάθεια για το καλό του Ολυμπιακού».

Περικλής Ιακωβάκης (Στίβος): «Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Νομίζω ότι όλοι μαζί μπορούμε να λειτουργήσουμε. Επίσης, πρέπει ο κόσμος του Ολυμπιακού να γνωρίζει το έλλειμμα που υπάρχει. Ίσως θα μπορούσε ο σύλλογος να εκμεταλλευτεί καλύτερα το «προϊόν» αθλητές».

Τάκης Βεντίκος (Έφορος και προπονητής): «Το πονάω αυτό το τμήμα και πέρασαν πολλοί από τα χέρια μου. Κάνω έκκληση στα μέλη να βοηθήσουν και τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει γενική συστράτευση μελών, αλλά και να ενεργοποιηθούν οι ισχυροί παράγοντες που πέρασαν από τον Ολυμπιακό. Δεν μπορεί να βουλιάξει ο Ερασιτέχνης».

Λεωνίδας Θεοδωρακάκης (Παράγοντας): «Κάνω έκκληση στους Ολυμπιακούς επιχειρηματίες. Η λύση είναι να βοηθήσουν όλοι. Το πρόβλημα είναι κυρίως οικονομικό. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι ενωμένος. Είναι πολλοί αυτοί που αγαπάνε τον Ολυμπιακό και τα ερασιτεχνικά αθλήματα. Τα μέλη του Ολυμπιακού μπορούν να βοηθήσουν. Όλοι να γίνουν μέλη. Σε αυτή τη στιγμή χρειάζεται μια άμεση βοήθεια».

Αιμίλιος Παπαθανασίου (Αντιπρόεδρος Ερασιτέχνη): «Πιστεύω ότι πρέπει να πούμε αλήθειες στον κόσμο. Όλοι είμαστε μια γροθιά. Όλοι να βοηθήσουν πάλι τα μέλη. Για να λειτουργήσει ο Ερασιτέχνης. Δεν είναι ανώνυμη εταιρεία. Οι χορηγίες είναι μικρές και δεν υπάρχουν. Πρέπει να επικεντρωθείς στον κόσμο. Όταν το σωματείο σε χρειάζεται στα δύσκολα πρέπει να είσαι κοντά του».

Φανή Χαλκή (Στίβος):
«Νομίζω ότι είναι τρία τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνει ένας σύλλογος, άσχετα από τη Διοίκηση. Το πρώτο είναι ότι από τα μικρά παιδιά δημιουργείται και ο μεγάλος σύλλογος, οπότε το Α και το Ω είναι οι Ακαδημίες. Το δεύτερο είναι να λειτουργήσει διαφορετικά το σύστημα με τα μέλη που είχε δημιουργήσει ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης. Το τρίτο αφορά στη φιλοσοφία του συλλόγου που είναι το εμπορικό τμήμα, όπως είναι το ποδόσφαιρο που πρέπει να βοηθάει τα μη εμπορικά».

Πηγή: gazzetta.gr