Δύσκολο χαρακτήρισε το έργο του ΠΑΟΚ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τη Σάλκε στο πλαίσιο των πλέι οφ του Champions League, ο Κώστας Σταφυλίδης.

Ο πρώην παίκτης του «Δικέφαλου του Βορρά» και παίκτης της Λεβερκούζεν τόνισε πως κλειδί για την εν λόγω αναμέτρηση είναι να κρατήσει ο ΠΑΟΚ το μηδέν στην άμυνα και από εκεί και πέρα να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο στην επίθεση.

Ακόμη, ο διεθνής αριστερός μπακ αναφέρθηκε στη… μετακόμισή του στη Γερμανία, χαρακτηρίζοντας το κλίμα που επικρατεί… ποδοσφαιρικό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον ARENA FM:

Για την δική του προσαρμογή:

«Η αρχή είναι πάντα δύσκολη αλλά όσο περνάει ο καιρός προσαρμόζομαι. Στην αρχή και επειδή το επίπεδο προπονήσεων είναι εντελώς διαφορετικό δυσκολεύτηκα αλλά πιστεύω ότι θα βρω τα πατήματα μου. Δεν υπάρχει τίποτα χαλαρό για να το κάνεις λίγο πιο κάτω από το 100%. Βέβαια αυτό είναι και πολύ καλό γιατί γίνεσαι επαγγελματίας πιο γρήγορα».

Για την υποδοχή των ανθρώπων στην Γερμανία:

«Εδώ με υποδέχθηκαν πολύ καλά. Έχω κάνει δυο-τρεις παρέες. Με βοηθάει το ότι είναι κοντά μου και ο Στέλιος Μαλεζάς. Εγώ μένω στο Ντίσελντορφ και καθημερινά κάνω την απόσταση με το Λεβερκούζεν. Είναι βιομηχανική περιοχή. Δεν έχει μαγαζιά, είναι άσχημα πιστεύω και γι αυτό οι περισσότεροι παίκτες δεν μένουν μέσα στο Λεβερκούζεν».

Για την ζωή στην Γερμανία:
«Γενικά η ζωή εδώ είναι ήσυχη. Για να παίξεις μπάλα είναι το κατάλληλο κλίμα. Πάντως εγώ τρώω ελληνική κουζίνα. Δεν μας έχουν δώσει κάποια διατροφή αλλά πρέπει να προσέχεις».

Για τις εγκαταστάσεις:

«Τα πάντα είναι τρομερά. Οι εγκαταστάσεις είναι εκπληκτικές. Έχει έξι γήπεδα, δεν μιλάμε για χορτάρι. Σαν να παίζεις σε χαλί κουζίνας. Το κλίμα είναι ποδοσφαιρικό. Όλα είναι υπερσύγχρονα».

Για τον ΠΑΟΚ:
«Γενικά επικρατεί μία αισιοδοξία γιατί η Σάλκε έχει κάνει δύο άσχημα αποτελέσματα. Ο ΠΑΟΚ έχει δυναμώσει φέτος έχει και έναν τρομερό προπονητή αλλά κάθε ΠΑΟΚτσης και με την Ρεάλ να παίζει, διπλό θα το παίξει. Με όσους έχω μιλήσει θέλουν να πάνε και στο γήπεδο. Έχει και έναν σύνδεσμο στο Ντίσελντορφ».

Και συνέχισε:

«Πάντα τέτοια παιχνίδια είναι δύσκολα αλλά ο ΠΑΟΚ έχει δείξει ότι στην Ευρώπη είναι πολύ σοβαρός. Είτε επειδή έχει πολύ ψηλά τον αντίπαλο και θέλει να δείξει πράγματα είτε γιατί είναι υψηλό το επίπεδο του. Στο κάτω-κάτω δεν έχει να χάσει και τίποτα».

Για τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τους Γερμανούς:
«Τρέχουν πολύ. Και είναι πολύ δυναμικοί. Δηλαδή αυτά τα δύο συστατικά είναι που τους κάνουν να βρίσκονται τόσο πολύ. Η φυσική κατάσταση που έχουν είναι πολύ υψηλότερη από την ότι στην Ελλάδα. Και ο ΠΑΟΚ δεν είναι μία ομάδα τυχαία. Βγάζει δυναμισμό πάντα. Πρέπει να τον θέλει και λίγο το παιχνίδι να τους βγουν οι φάσεις. Και φυσικά να μην είναι άτυχος όπως έγινε με την Μέταλιστ. Να μην παρατήσει το παιχνίδι αν δεχθεί γκολ. Πάντα το σημαντικότερο είναι να μην δέχεσαι γκολ. Σαν αμυντικογενής παίκτης που είμαι πιστεύω ότι το μηδέν είναι πάντα το καλύτερο. Μπροστά ότι καταφέρει ο ΠΑΟΚ καλό θα είναι».

Για τον Στοχ:
«Ο Στοχ είναι τρομερός ποδοσφαιριστής. Τον θυμάμαι και από τον αγώνα με την Φενέρ. Όλοι είναι καλοί αλλά θα τον δούμε μέσα στο γήπεδο».

Για τον Λούκας:

«Ο Λούκας έχει πολύ καλό πόδι. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές όμως θέλουν και λίγο χρόνο προσαρμογής».

Και κατέληξε:

«Τώρα που θα έρθει στην Γερμανία ο ΠΑΟΚ θα τους επισκεφτώ. Έχω μιλήσει με τον Βιεϊρίνια αλλά είναι αρκετά μακριά από εμένα».

Πηγή: sport-fm