Τρεις ημέρες μένουν μέχρι την πρώτη σέντρα στο ντέρμπι κορυφής της Super League 1 μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», στο οποίο οι δύο ομάδες θα ψάξουν τη νίκη που θα δώσει ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι της άλλης. Τα τεχνικά επιτελεία «ερυθρόλευκων» και «ασπρόμαυρων» καταστρώνουν τα σχέδιά τους, που αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς.

Όσον αφορά τους Πειραιώτες, επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις, έπειτα από το ρεπό που έδωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στην ομάδα του, λόγω της υπερπροσπάθειας στο παιχνίδι με την Τότεναμ, στο Λονδίνο, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται πως έχει κάποιους «πονοκεφάλους» όσον αφορά τις επιλογές του στην αναμέτρηση, που καλείται να ξεπεράσει τις προσεχείς ημέρες. Πρώτα από όλα δεν έχει αποφασίσει εάν θα παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1 ή 4-3-3. Αυτό σημαίνει ότι ο Βαλμπουενά είναι… στον αέρα, καθώς δύσκολα θα πάρει μια θέση στην τριάδα των χαφ, εάν επιλεχθεί κάτι τέτοιο.

Από εκεί και πέρα, όλα δείχνουν ότι ο Μεριά θα μείνει στον πάγκο, αλλά δεν είναι σίγουρη και η συμμετοχή του Αβραάμ Παπαδόπουλου, μετά τον πρόσφατο τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε. Άρα, υπάρχει ένα ζήτημα στα στόπερ του Ολυμπιακού

Από την άλλη, στους Θεσσαλονικείς ο Αμπέλ Φερέιρα έχει επικεντρώσει την προετοιμασία του στην ψυχολογική κατάσταση των παικτών του. Ο Πορτογάλος τεχνικός γνωρίζει πως τέτοια παιχνίδια δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία από τεχνικής άποψης, αλλά μετρά σε μεγάλο βαθμό η διάθεση που θα βγάλουν οι ποδοσφαιριστές στο χορτάρι.

Παρόλα αυτά, φαίνεται πως έχει κάποια διλήμματα όσον αφορά το αρχικό σχήμα του «δικεφάλου». ένα από αυτά αφορά τον Βαρέλα, που είναι πλέον ετοιμοπόλεμος, αλλά ταυτόχρονα ο Ίνγκασον δείχνει πως είναι σε καλή κατάσταση, ενώ η παρουσία του έχει βοηθήσει στο να εξελιχθεί προς το καλύτερο η αμυντική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ.

Επίσης, «παίζεται» και ποιος θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης, καθώς ο Σφιντέρσκι επέστρεψε στα γκολ, ενώ ο Άκπομ είναι ιδιαίτερα κινητικός και σε τέτοια παιχνίδια είναι σημαντικό προσόν η ταχύτητα που διαθέτει. Ο Λημνιός θα επιστρέψει πιθανότατα στο αρχικό σχήμα, ενώ μία θέση στα αριστερά διεκδικούν ο Βιεϊρίνια με τον Ελ Καντουρί.