Ο… θεός του πολέμου, Άρης κέρδισε την μάχη της Τούμπας (1-0)! Το γκολ του Χαβίτο ήταν το σύνθημα για να αρχίσει το «κιτρινόμαυρο» πάρτι επί του ΠΑΟΚ μετά από 12 χρόνια. Κράξιμο στους παίκτες του «δικεφάλου».
Μετά από 13χρόνια ο Άρης έσπασε την αρνητική παράδοση που είχε στην Τούμπα. Οι «κίτρινοι» παίζοντας σοβαρό ποδόσφαιρο και με έξυπνη τακτική πήρε το τρίποντο απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του μέσα στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ κατέρρευσε. ΟΙ παίκτες του Δερμιτζάκη έχασαν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Οι αποδοκιμασίες μετά το τέλος του αγώνα ήταν έντονες προς τους ποδοσφαιριστές το τεχνικό τιμ και κάποιες χλιαρές προς την διοίκηση. Τα λαϊκά δικαστήρια έρχονται με την διοίκηση της ΠΑΕ να καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το παρών και το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Πως παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ
Ο Παύλος Δερμιτζάκης αποφάσισε να ξεκινήσει με τους Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Σναουτσερ και αριστερά ο Σακελλαρίου. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μαλεζας και Τσιρίλο. Τα δύο αμυντικά χαφ οι Βιτόλο και Γκαρσία. Στον άξονα ο Ίβιτς, αριστερά ο Βιερίνια και δεξιά ο Σαλπιγγίδης. Ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Μουσλίμοβιτς.

Πως παρατάχθηκε ο Άρης
Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ εμπιστεύτηκε τους Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια δεξιά τον Νέτο και αριστερά τον Μίσελ. Την άμυνα συμπληρώνουν οι Γκιάρο και Λαζαρίδς. Οι Πρίττας και Ναφτί τα δύο αμυντικά χαφ των «κίτρινων» με τον Χαβίτο δεξιά και τον Μενδρινό αριστερά. Στην επίθεση ο Ρουίς θα έχει παρτενέρ τον Τσέζαρεκ.

Μοιρασμένο στο ξεκίνημα
Παθιασμένα μπήκαν οι 22 ποδοσφαιριστές δείχνοντας πόσο πολύ ήθελαν αυτό το παιχνίδι για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια ομάδα. Το κρίσιμο 20λεπτο πέρασε με την μπάλα να περιορίζεται στο χώρο του κέντρου. Δυνατές μάχες σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου με τον ΠΑΟΚ να έχει περισσότερες επισκέψεις στα καρέ του Σηφάκη.

Υπερίσχυσε στο κέντρο
Στο 22ο λεπτό ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε σπρώξιμο του Λαζαρίδη πάνω στον Ίβιτς. Ο αμυντικός του Άρη με τον αγκώνα του φαίνεται πως σπρώχνει τον Σέρβο μέσο με τον Τσινιάρη να λέει να συνεχιστεί ο αγώνας. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να ανεβάσει απόδοση και στο 29ο λεπτό είχαμε το δυνατό σουτ του Ίβιτς με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη.

Άμυνα μπετόν αρμέ
Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Δικέφαλος έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και από τα πλάγια προσπαθούσε να βρει τα περάσματα εκείνα που θα φέρουν το γκολ. Χωρίς όμως επιτυχία καθώς η αμυντική γραμμή του Άρη ήταν εξαιρετική. Ενώ οι Ναφτί και Πρίττας είχαν πολύ δουλειά στο χώρο του κέντρου.
Αρνήθηκε πέναλτι ο Τσινιάρης
Στο 42ο λεπτό ο ΠΑΟΚ ζήτησε δεύτερο πέναλτι με τον Αθηναίο ρέφερι να αρνείται να το δώσει. Ο Γκαρσία με μια εξαιρετική μπαλιά βρήκε στην μεγάλη περιοχή τον Βιερίνια ο οποίος «γκρεμίστηκε» από το χέρι του Νέτο.

Ο τραυματισμός του Ρουίζ από κλωτσιά του Βιτόλο υποχρέωσε από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου τον Κούπερ να τον αντικαταστήσει με τον Κόκε. Ο Παύλος Δερμιτζάκης συνέχισε και στην επανάληψη με την ίδια 11αδα.
Μπήκε ζεστά
Ο ΠΑΟΚ επέβαλε από το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου τον ρυθμό του μη αφήνοντας στον Άρη περιθώρια να σκέφτεται την εστία του Κρέσιτς. Οι Σαλπιγγίδης και Βιερίνια με τις επελάσεις τους αναστάτωναν τα καρέ του Σηφάκη που για την ώρα η αντίδρασή του ήταν θετική.

Ανέβηκε ο Άρης
Οι «κίτρινοι» άρχισαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους και να είναι αυτή την φορά πιο κοντά στην εστία του Κρέσιτς. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να τα χάνει με βεβιασμένες προσπάθειες. Οι παίκτες του Κούπερ το εκμεταλλεύτηκαν με την ταχύτητα τους απειλώντας ανοιχτά την εστία του Δικεφάλου. Στο 67ο λεπτό θα μπορούσαν να πάρουν μάλιστα να ανοίξουν το σκορ με τον Χαβίτο. Ο Κροάτης τερματοφύλακας του Δικεφάλου πέφτοντας με τα πόδια έδιωξε το κίνδυνο.

Γκολ ο Χαβίτο
Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός του Άρη στο 76ο λεπτό πέτυχε το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Κόκε εκτέλεσε το φάουλ με τον Κρέσιτς να πέφτει στην γωνία του και να διώχνει προσωρινά τον κίνδυνο. Η άμυνα του ΠΑΟΚ που «κοιμήθηκε» στην συγκεκριμένη φάση έδωσε το δικαίωμα σον Χαβίο να πεταχτεί και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

MAN OF THE MATCH: Ο Φρανσίσκο Χαβίτο το τρεχαντήρι του Άρη και ο πιο σταθερός των τελευταίων αναμετρήσεων πέτυχε το γκολ που έδωσε την νίκη στην ομάδα του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ πιάστηκε στον ύπνο κάνοντας ένα μεγάλο δώρο στον Άρη και στον Χαβίτο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Η αμυντική γραμμή του Άρη ήταν εξαιρετική. Δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο του αγώνα να αμφισβητηθεί από την αποτελεσματικότητα που επέδειξε. Όσες κινήσεις κι αν έκανε ο Δερμιτζάκης για να τονώσει την γραμμή κρούσης έπεσαν στο κενό.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μιχάλης Τσινιάρης με την απόφασή του να την καταλογίσει το πέναλτι στην φάση του 42ου λεπτού διαμόρφωσε την εξέλιξη του αγώνα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Μπορεί να ήταν κοντά στις φάσεις ο Μιχάλης Τσινιάρης ωστόσο είχε πολλές λανθασμένες υποδείξεις. Με τον ΠΑΟΚ να παραπονιέται για την φάση του πέναλτι στον Βιερίνια.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η νίκη επί της Ντινάμο δεν ήταν τελικά το ηλεκτροσόκ που ήθελαν στον ΠΑΟΚ. Σήμερα απέναντι στον Άρη δεν τα κατέφερε γνωρίζοντας την ήττα. Ο ι «κίτρινοι» παίζοντας έξυπνα και με στρατηγική κατάφεραν να πάρουν αυτό που ήθελαν. Τους τρείς βαθμούς της νίκης.