Μπορεί να έχουν περάσει μόλις τρεις αγωνιστικές από την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League, ωστόσο ο λαός του ΠΑΣ μπορεί να “κομπάζει” ήδη για δύο παίκτες που έχουν πάρει την ομάδα από το χέρι και την οδηγούν εκ του ασφαλούς. Αμφότεροι ήταν οι πρωταγωνιστές της άνετης νίκης επί της Ηλιούπολης, αφού ο ένας έβγαλε δύο ασίστ, κυριολεκτικά “πάρε βάλε” και ο άλλος τις αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο λόγος για τους Τόμας Ντε Βινσέντι και Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο, οι οποίοι άνοιξαν την καρδιά τους στο “Goal” και μίλησαν για το εντυπωσιακό ξεκίνημα της ομάδας, τους στόχους της φετινής σεζόν αλλά και για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.

Και μπορεί η αξία του Ιβοριανού φορ να είναι δεδομένη, αφού το “βαρύ” βιογραφικό του, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται ομάδες όπως η Έβερτον, η Μαρσέιγ, η Μπονπελιέ και η Οσασούνα, να πιστοποιεί του λόγου το αληθές, ωστόσο το αστέρι του νεαρού Αργεντινού μόλις ανέτειλε και αναμένεται σύντομα να κατακτήσει τον κόσμο.
Τους συναντήσαμε και τους δύο στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Π.Ε.Α.Κ.Ι., όπου μία μέρα μετά την άνετη επικράτηση επί της Ηλιούπολης όλοι είχαν διάθεση για αστεϊσμούς και πειράγματα. Αναλυτικά:

Στην πλάτη του…”ελέφαντα”

Ιμπραΐμα, φέτος ο ΠΑΣ Γιάννινα δίνει πολλές υποσχέσεις από τις πρώτες αγωνιστικές. Παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και κατακτάει εύκολα τις νίκες. Θα είναι ανάλογη και η συνέχεια;
“Αυτό δεν μπορώ να το προεξοφλήσω. Εύκολη δεν είναι καμία σεζόν. Κάθε κατηγορία έχει τις δυσκολίες της και μην κοιτάς που ξεκινήσαμε τόσο καλά. Αν δεν προσέξουμε στη συνέχεια τα πράγματα θα δυσκολέψουν και θα έρθουν άσχημα αποτελέσματα. Αυτό που μπορώ να σου πω, όμως, είναι ότι φέτος έχουμε δουλέψει πολύ. Κάναμε καλή προετοιμασία και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Κερδίσαμε δύσκολα παιχνίδια και συνεχίζουμε την προσπάθεια”.

Από την έναρξη της προετοιμασίας δείχνεις αναγεννημένος. Πού οφείλεται αυτό; Και το λέω με αφορμή ότι ήδη έχεις σκοράρει τέσσερις φορές, κοντεύοντας να πιάσεις κιόλας την περσινή σου επίδοση!
“Δεν έγινε κανένα θαύμα. Απλά είμαι ήρεμος, συγκεντρωμένος κι αυτό μου βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Το γκολ είναι και θέμα μέρας, γιατί εκτός από ικανότητα θέλει και τύχη. Φέτος τα πράγματα είναι καλύτερα στην ομάδα, υπάρχουν λιγότεροι παίκτες, άρα περισσότερη ηρεμία. Επιπλέον, πέρυσι αλλάξαμε τρεις προπονητές, που ο καθένας είχε τη δική του φιλοσοφία. Δεν ήταν εύκολο να προσαρμοστούμε”.

Ο κ. Ντεμόλ πιστώνεται αυτή την αλλαγή;

“Φυσικά και μας έχει βοηθήσει σημαντικά, ωστόσο όλα λειτουργούν καλύτερα σε σχέση με πέρυσι”.

Ο καινούριος χλοοτάπητας πόσο βοηθάει την προσπάθειά σας;
“Πάρα πολύ. Πέρυσι οι γηπεδικές συνθήκες ήταν άθλιες και αυτό μας στοίχισε. Ελπίζω το χειμώνα που βρέχει πολύ να μην αντιμετωπίσουμε παρόμοια προβλήματα”.

Πόσα γκολ σκοπεύεις να πετύχεις φέτος;
“Όσα περισσότερα μπορώ, αλλά δεν είναι αυτή η επιδίωξή μου. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να κερδίζει. Όταν όλοι οι παίκτες λειτουργούν με αυτή τη λογική, τότε όλα γίνονται ευκολότερα”.

Αφοσιωμένος στον ΠΑΣ

Τόμας, το ξεκίνημα της φετινής σεζόν είναι εντυπωσιακό για την ομάδα, ενώ εσύ από την αρχή βρίσκεσαι στις βασικές επιλογές του προπονητή σου. Το περίμενες;
“Η αλήθεια είναι ότι όλα μέχρι στιγμής μοιάζουν και είναι ιδανικά. Η ομάδα κερδίζει, εγώ παίζω βασικός και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Αν δεν προσέξουμε όμως, αυτό μπορεί να αλλάξει στη συνέχεια”.

Πόσο σε βοήθησε η περσινή εμπειρία της Β’ Εθνικής με την Καλαμάτα;
“Πάρα πολύ. Αισθάνομαι πιο άνετα φέτος γιατί ξέρω τι θα συναντήσω. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου αλλά και στην ομάδα. Έχουμε, νομίζω, την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας και αυτό θα φανεί σε βάθος χρόνου. Επιδίωξή μας είναι να ανέβουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην πρώτη κατηγορία”.

Το συμβόλαιό σου με τον ΠΑΣ έχει ισχύ μέχρι το 2013, ωστόσο μετά τις πρώτες σου καλές εμφανίσεις ήδη ακούστηκαν οι “Σειρήνες” των μεγάλων ομάδων…
“Έχω ακούσει κι εγώ διάφορα, αλλά δε με πλησίασε κανείς. Στις εφημερίδες έχω διαβάσει για ενδιαφέρον του Άρη και της ΑΕΚ. Προσωπικά, πάντως, δε με απασχολεί καθόλου. Δεν έχω πετύχει κάτι σπουδαίο άλλωστε. Τρία παιχνίδια έχω παίξει με τον ΠΑΣ. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να ανέβει κατηγορία και είμαι απόλυτα προσηλωμένος σε αυτό”.

Ποια είναι η αγαπημένη σου θέση μέσα στο γήπεδο; Πού πιστεύεις ότι αποδίδεις καλύτερα;
“Η θέση μου είναι περιφερειακός επιθετικός. Μπορώ να παίξω εξίσου καλά στα άκρα αλλά και πίσω από τους επιθετικούς”.

Υποστηρίζουν πολλοί ότι φέτος το μυστικό της επιτυχίας του ΠΑΣ θα είναι το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Το βιώνεις αυτό καθημερινά;
“Φυσικά. Μπορεί να μην κάνουμε όλοι παρέα, αλλά είμαστε μια οικογένεια και αυτό βγαίνει στο γήπεδο”.

Το γεγονός ότι στην ομάδα βρίσκεται κι άλλος Αργεντινός, ο Μπουχάν, σε έχει βοηθήσει;
“Πάρα πολύ. Ο Εστέμπαν εκτός από πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής είναι και πολύ καλός άνθρωπος. Τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Τον αισθάνομαι δεύτερο πατέρα μου”.

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να βελτιώσεις στον τρόπο παιχνιδιού σου;

“Την αμυντική μου συμπεριφορά ίσως. Ο κ. Ντεμόλ μου έχει ζητήσει να πιέζω περισσότερο τους αντίπαλους αμυντικούς, να γυρίζω και να βοηθάω το μπακ από την πλευρά μου και να είμαι πιο ομαδικός”.

Ποια υπόσχεση δίνεις στον κόσμο της ομάδας;

“Δε μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχουμε τους στόχους μας”.

Πηγή: gazzetta.gr