Μετά τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε τηλεφωνικά στον Βαγγέλη Γραμμένο για τις αλλαγές που πρόκειται να επικυρώσει αύριο η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στον Πειθαρχικό Κώδικα και στον ΚΑΠ, ο Λευτέρης Αυγενάκης προχώρησε σε επίσημη τοποθέτηση, μέσω δήλωσής του, αναφορικά με το σχετικό θέμα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του για τις προθέσεις της Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια της αυριανής συνεδρίασης, ενώ έκανε ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να επιτρέψει την παραμικρή έκπτωση στην ασυδοσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα, επισήμανε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο της ΕΠΟ όσο και με αυτόν της Super League, Μηνά Λυσάνδρου.

Αναλυτικά η δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη:

«Στις τηλεφωνικές μου επικοινωνίες με τον κ. Γραμμένο και τον κ. Λυσάνδρου, προειδοποίησα για το παράνομο της πρόθεσης της ΕΠΟ να τροποποιήσει τον ΚΑΠ, επιτρέποντας την πολυιδιοκτησία, δηλαδή τη δυνατότητα κατοχής μετοχών σε περισσότερες από μία ΠΑΕ, και ζήτησα να αποσυρθεί οριστικά και αμετάκλητα κάθε τέτοια σκέψη.

Επισήμανα, επίσης, την αναγκαιότητα διαβούλευσης ολίγων ημερών, για τις όποιες αλλαγές σχεδιάζονται στους Πειθαρχικούς Κώδικες σε θέματα βίας, καθώς με τις FIFA/UEFA, ΕΠΟ και Super League, στις πρόσφατες συναντήσεις μας, συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για να συνδιαμορφώσουμε μια κοινή κουλτούρα και να έχουμε αρμονικό βηματισμό σ’ αυτό το ζωτικό ζήτημα.

Δεν προτίθεμαι να κάνω καμία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, άλλωστε το δήλωσα μετά από κάθε θεσμική συνάντηση με τους φορείς του ποδοσφαίρου. Αυτοδιοίκητο, όμως, δεν σημαίνει και ασυδοσία.

Δεν προτίθεμαι, ωστόσο, να επιτρέψω την παραμικρή έκπτωση στους απαραίτητους χειρισμούς, τους οποίους απαιτεί η κοινωνία, για τη δραστική αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και προσυνεννοημένων αγώνων.

Σ’ αυτόν τον αγώνα για εξωραϊσμό του ποδοσφαιρικού τοπίου, ή θα είμαστε όλοι μαζί στην κατεύθυνση της συνεχούς βελτίωσης ή, ως Κυβέρνηση, θα είμαστε σταθερά απέναντι σ’ όποιον προσπαθήσει να βάλει εμπόδια».

TAGS