Συναρπαστικό χαρακτήρα αποκτά ο όμιλος της Εθνικής μας ομάδας στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Νότια Κορέα, μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα (10-10) κόντρα στο Μαυροβούνιο, καθώς η σημερινή αντίπαλος της Ελλάδας είχε φέρει ισοπαλία με το ίδιο ακριβώς σκορ στην πρεμιέρα κόντρα στη Σερβία.

Έτσι, ο αγώνας της Παρασκευής (19/09) στις 16:30 τοπική ώρα (10:30 ώρα Ελλάδας) με αντίπαλο τους Σέρβους θα κρίνει την ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση στον Α’ Όμιλο και θα περάσει απευθείας στα προημιτελικά της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης στο πόλο.

Κόντρα στους Μαυροβούνιους το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου ξεκίνησε πολύ καλά, ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ και με πολύ καλά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω. Ωστόσο, αυτά δεν κράτησαν πολύ, αφού στο δεύτερο οκτάλεπτο η εθνική μας είχε 0/4, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλοί μας και προηγήθηκαν 5-4 στο ημίχρονο.

Δύο «άγουρα» λάθη στο ξεκίνημα του 3ου οκταλέπτου πήγαν τη διαφορά στα τρία γκολ (4-7), με τους Μαυροβούνιους να καταφέρνουν να την κρατήσουν στο μεγαλύτερο διάστημα της τρίτης περιόδου και συγκεκριμένα μέχρι 2.12 πριν το τέλος, όταν ο Παπαναστασίου πέτυχε το 7-9. Με τα γκολ του Γεννηδουνιά, του Αργυρόπουλου στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου και του Γούνα που ευστόχησε σε πέναλτι 6.11 πριν το τέλος, όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά, αλλά πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Ελλάδα δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, αντίθετα με τους Μαυροβούνιους που κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης 3.23 πριν το φινάλε στον παίκτη παραπάνω με τον Ίβοβιτς.

Αυτό το αποτέλεσμα φέρνει την ανάγκη για τα «γαλανόλευκα» σκουφιά για νίκη, έστω και με ένα γκολ διαφορά επί της Σερβίας, ώστε να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 4-4, 2-1

Ελλάδα: Σκουμπάκης 2, Αργυρόπουλος 2, Γούνας 2, Παπαναστασίου 1, Κολόμβος 1, Γεννηδουνιάς 1, Δερβίσης 1.

Μαυροβούνιο: Γιάνοβιτς 3, Ίβοβιτς 2, Μπργκούλιαν 1, Ράντοβιτς 1, Ντιούρντιτς 1, Ντράσκοβιτς 1, Μούρισιτς 1.

Βλάχος: Δίκαιο το αποτέλεσμα

«Ήταν ματς πρεμιέρας ουσιαστικά, γιατί αυτό με την Κορέα δεν μπορεί να ληφθεί υπόψιν, απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο. Με δύο πρόσωπα και οι δυο ομάδες, στα δύο πρώτα οκτάλεπτα ήταν καλύτεροι από μας, εμείς στη συνέχεια ανεβάσαμε την απόδοσή μας, βελτιώσαμε το παραπάνω και την άμυνά μας, πετύχαμε κάποια πιο εύκολα γκολ, προσπαθήσαμε στο τέλος με τα δύο τάιμ άουτ να δημιουργήσουμε μια φάση να κερδίσουμε το παιχνίδι, δεν τα καταφέραμε. Νομίζω ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Η ομάδα μας έδειξε στοιχεία, έδειξε αντίδραση και θεωρώ ότι θα παρουσιαστεί καλύτερη στη συνέχεια. Από την αρχή ο όμιλος φαινόταν, αν όχι ισορροπημένος, ο πιο δύσκολος, και πλέον το επόμενο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό», τόνισε μετά το ματς ο Θοδωρής Βλάχος.

Με τον ομοσπονδιακό προπονητή να προσθέτει ότι «με τη Σερβία είναι εξίσου ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, “κλείνουμε τα αυτιά μας” ότι έχει έρθει με μείον επτά παίκτες, οι δύο είναι τερματοφύλακες, αλλά και οι παίκτες που έχουν έρθει στη θέση τους έχουν πολύ μεγάλο κίνητρο, να αποδείξουν στο προπονητή τους και σε όσους τους παρακολουθούν ότι είναι καλύτεροι και μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα τους. Άρα πρέπει να το βγάλουμε από το μυαλό μας να προετοιμαστούμε ότι παίζουμε με τη Σερβία κι ότι παίζουμε για τη νίκη».

Γεννηδουνιάς: Καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι

Ήταν σημαντικό παιχνίδι που έπρεπε να το κερδίσουμε. Ήρθε μια ισοπαλία, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι το δυνατό ξεκίνημα και την ανατροπή. Αυτό το κενό διάστημα στο δεύτερο και το τρίτο οκτάλεπτο μας κόστισε, αλλά δεν ήρθε η καταστροφή, έχουμε συνέχεια, έχουμε έναν “τελικό” μεθαύριο με τη Σερβία για να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο. Σίγουρα παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι. Η Σερβία είναι μια τεράστια σχολή, έχει πολύ επικίνδυνους παίκτες, άμα δεν προσέξεις ένα δευτερόλεπτο, μπορεί να την πατήσεις, οπότε πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ακόμα πιο σοβαρά από το Μαυροβούνιο», επισήμανε από την πλευρά του ο Ντίνος Γεννηδουνιάς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σταθερή η Πλατανιώτη, 7η και στο ελεύθερο σόλο

Την 7η θέση μετά το τεχνικό και στο ελεύθερο του σόλο κατέκτησε η Ευαγγελία Πλατανιώτη στον μεγάλο τελικό. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης συγκέντρωσε 88.6667 βαθμούς, ενώ το χρυσό κατέκτησε η Ρωσίδα Σβετλάνα Ρομάσινα με 97.1333β, το ασημένιο η Ισπανίδα Όνα Καρμπονέλ με 94.5667 και το χάλκινο η Γιαπωνέζα Γιουκίκο Ινούι με 93.2000 β.

Νωρίτερα μέσα στη μέρα, το ομαδικό της ελληνικής ομάδας προκρίθηκε στον τελικό του ελευθέρου κατακτώντας την 8η θέση στον προκριματικό με 87.800β. Την ελληνική ομάδα αποτελούσαν οι: Κουτσελίνη, Καραπαναγιώτου, Παπάζογλου, Φραγκάκη, Πλατανιώτη, Γιαλαμά, Βασιλοπούλου, Ζουζούνη.

Στη 19η θέση στα 5 χιλιόμετρα η Αραούζου

Με την κατάκτηση της 19ης θέσης στον τελικό των 5 χλμ. ανοιχτής κολύμβησης στο Οσεαν Παρκ του Γεοσού, ολοκλήρωσε την παρουσία της η Κέλλυ Αραούζου στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια μεγάλων αποστάσεων τερμάτισε σε 58 λεπτά, 17 δευτερόλεπτα και 2 δέκατα. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Βραζιλιάνα Κούνια με χρόνο 57.56.00, το ασημένιο η Γαλλίδα Μίλερ με 57.57.00 και το χάλκινο κέρδισαν λόγω ταυτόχρονης άφιξης δυο κολυμβήτριες που τερμάτισαν σε 57.58.00, η Μουρ από τις ΗΠΑ και η Μπεκ από τη Γερμανία.