Χθες έγινε γνωστό ότι ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Σάντος έχει υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με την Μπαρτσελόνα, ώστε να μην πάει σε κάποιον άλλον ευρωπαϊκό σύλλογο μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το θέμα, όμως, είναι πότε ο διεθνής στράικερ θα κάνει το μεγάλο άλμα για την Ευρώπη και θα φορέσει την «μπλαουγκράνα» φανέλα. Θα είναι το ερχόμενο καλοκαίρι ή εκείνο του 2014 μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα διεξαχθεί στην πατρίδα του;

Δεν αποκλείεται, τα οικονομικά -και όχι τα αγωνιστικά- κριτήρια να παίξουν πρωταρχικό ρόλο στην απόφαση που θα κληθεί να πάρει ο 20χρονος φορ το επόμενο διάστημα.

Ο προϋπολογισμός της Μπαρτσελόνα για την υλοποίηση της συγκεκριμένης μεταγραφής ανέρχεται στα 45 εκατ. ευρώ, συν τις απαιτούμενες προμήθειες, για να γίνει κάτοικος Καταλονίας το αστέρι της Βραζιλίας.

Αν ο Νεϊμάρ μείνει στη Σάντος μέχρι το 2014, όταν και λήγει το συμβόλαιό του, τότε οι «μπλαουγκράνα» μπορούν να τον εντάξουν στο δυναμικό της ομάδας χωρίς να δώσουν ούτε ευρώ στη διοίκηση του βραζιλιάνικου συλλόγου που έχει το 55% των δικαιωμάτων του.

Το υπόλοιπο είναι σε δύο εταιρείες μάνατζερ: την DIS, η οποία κατέχει το 40% και η Investments SA (TEISA) με 5%. Έτσι η «Μπάρτα» αναμένεται να δώσει περίπου 30 εκατ. ευρώ για τον παίκτη, εφόσον εκείνος αποφασίσει να πάει το 2014 στην Ισπανία.

Αν η μεταγραφή γίνει το 2013, τότε οι «Άγιοι» δεν θα πάρουν χρήματα από την μετακόμιση του Βραζιλιάνου στράικερ και στους λογαριασμούς του παίκτη θα μπουν μικρότερα ποσά.

Η απόφαση του Νεϊμάρ θα έχει μεγάλη επίδραση στον προγραμματισμό της Μπαρτσελόνα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Πηγή: sport-fm.gr