Η απόκτηση του Ματιέ Βαλμπουενά θέλουν να είναι μόνο η αρχή στον Ολυμπιακό. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός, με το πλούσιο βιογραφικό θα αποτελέσει την αφετηρία για την ακόμη πιο ποιοτική και ποσοτική ενίσχυση του «ερυθρόλευκου» ρόστερ.

Στόχος των Πειραιωτών είναι να μπει στη γραμμή κρούσης και ένας επιθετικός με εξίσου αναγνωρισμένη ποιότητα και επαφή με το γκολ. Ο Φακούντο Φερέιρα αποτελεί την πρώτη επιλογή, με τον Πέδρο Μαρτίνς έχει επιχειρήσει να φέρει τον Αργεντινό στο Λιμάνι τόσο πέρσι το καλοκαίρι, όσο και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ωστόσο, τότε αρχικά είχε πωληθεί στην Μπενφίκα και εν συνεχεία δόθηκε δανεικός στην Εσπανιόλ.

Η ομάδα της Καταλονίας δεν πρόκειται να κάνει χρήση της οψιόν αγοράς του για 8 εκατ. ευρώ, ενώ και η Μπενφίκα δεν θα αξιώσει τα χρήματα των προηγούμενων μηνών, από τη στιγμή που ο 28χρονος άσος είχε μόλις 1 γκολ σε 9 εμφανίσεις στην Primera Division.

Σύμφωνα με τον «Κόκκινο Πρωταθλητή» έχει γίνει ήδη προσφορά στην πλευρά του παίκτη, που και αυτός παρουσιάζει πλέον πιο λογικές απαιτήσεις. Πάντως, ακόμη κι αν δεν προχωρήσει η περίπτωση του Φερέιρα, υπάρχει πάντα… στο κάδρο και το όνομα του Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος είναι γνωστός για την «ερωτική» σχέση που έχει με τα αντίπαλα δίχτυα.

Όσον αφορά τη μεσοεπιθετική γραμμή, εκεί όλα δείχνουν πως ο Ματέο Γκαρσία θα ντύσει σύντομα τα ερυθρόλευκα, καθώς ο Ολυμπιακός αναμένεται να ξεπεράσει τις όποιες διαφορές υπάρχουν με τη Λας Πάλμας για την απόκτησή του, ενώ και ο Μπρούνο έχει έτοιμες βαλίτσες για Πειραιά.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα του στόπερ, η επιθυμία που υπάρχει στην πλατεία Αλεξάνδρας είναι να ολοκληρωθεί θετικά και η περίπτωση απόκτησης του Μάρτιν Σκρτελ. Ο μέχρι πρότινος συμπαίκτης του Βαλμπουενά στη Φενέρμπαχτσε γίνεται προσπάθεια να «ψηθεί» για να ενισχύσει την ομάδα του Μαρτίνς και υπάρχει αισιοδοξία ότι το ζήτημα θα κλείσει θετικά.