Με τον Τζεμπούρ να εκμεταλλεύεται το «δώρο» του Ταμπάση στο 45+2’και τον Αμπντούν να αξιοποιεί την ασίστ του Ιμπαγάσα στο 68’, ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ στο «Καραϊσκάκη», έχοντας στον πάγκο του Αντώνη Νικοπολίδη μετά την απομάκρυνση του Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Έτσι, διατήρησε το αήττητο μετά από 18 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα και ξέφυγε στο +13’ από τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ.

Αξιόμαχοι οι Ηπειρώτες παρά τις σημαντικές απουσίες που αντιμετώπιζαν, απείλησαν για την ισοφάριση με επικίνδυνες αντεπιθέσεις και αφότου δέχθηκαν και το δεύτερο τέρμα, αποδέχθηκαν τη μοίρα τους.

Η πληροφόρηση περί τοποθέτηση βόμβας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δημιούργησε ένα σχετικό προβληματισμό, αλλά το μόνο «τρομοκρατικό χτύπημα» όπως αποδείχθηκε προήλθε από τον… σεσημασμένο σκόρερ των «ερυθρολεύκων», Ράφικ Τζεμπούρ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με χρονολογική σειρά.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον ΠΑΣ με τον Αντώνη Νικοπολίδη από δεξί χέρι του Ζαρντίμ να περνάει στην άκρη του πάγκου, προσωρινά ή όχι θα φανεί στην πορεία. Τέλος λοιπόν ο Πορτογάλος τεχνικός, τέλος και τα ελαφρυντικά για τους παίκτες όσον αφορά το μέτριο θέαμα που παρουσίαζε η ομάδα.

Φυσικά και θα ήταν αδιανόητο να περιμένει κανείς τρομερή αλλαγή από τη μια μέρα στην άλλη, ωστόσο ήταν φανερή η διάθεση για περισσότερη πίεση. Στο καλό του διάστημα απείλησε την εστία του Ταμπάση που βρέθηκε σε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε. Στο πρώτο του σοβαρό λάθος, όταν δεν μπόρεσε να επέμβει σταθερά στο φάουλ του Γκρέκο, ο Τζεμπούρ βρέθηκε στο σωστό σημείο κι από κοντά πλάσαρε για το 1-0.

Έστω και χωρίς κάποιες σημαντικές μονάδες τους, οι φιλοξενούμενοι του Γιάννη Χριστόπουλου έδειξαν ότι αποτελούν ένα αξιόμαχο και ανταγωνιστικό σύνολο. Εκμεταλλευόμενοι τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις τους, απείλησαν με την ισοφάριση, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Ο Ιμπαγάσα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή και με την κλάση του τελείωσε το παιχνίδι. Ο Αργεντινός έκανε τη μισή… δουλειά με την ασίστ του στον Αμπντούν και ο Αλγερινός με υποδειγματικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Πηγή: sport-fm.gr