Στιγμές που θυμίζουν περισσότερο δρόμους μετά από συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία παρά ποδοσφαιρικό αγώνα έλαβαν χώρα εντός αγωνιστικού χώρου σε αναμέτρηση ομάδων βραζιλιάνικης λίγκας.

Τα επεισόδια έγιναν στον αγώνα Ατλέτικο Γκοϊανένσε με τη Βίλα Νόβα για τη λίγκα Γκοϊάνο.

Πρόκειται για τοπικό ντέρμπι και η έχθρα μεταξύ των δύο ομάδων είναι δεδομένη. Ωστόσο τούτη τη φορά η κατάσταση εκτραχύνθηκε και ο έλεγχος χάθηκε ολοκληρωτικά κυρίως λόγω των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αμέσως μετά το σφύριγμα του διαιτητή επιδόθηκαν σε επίδειξη… πολεμικών τεχνών.

Η λέξη χάος είναι λίγη για να περιγράψει τι ακολούθησε: Στη μάχη ρίχθηκαν ακόμη και τα οχήματα που υπό νορμάλ συνθήκες μεταφέρουν τους τραυματίες. Σε τούτη την περίπτωση όμως χρησιμοποιήθηκαν για να εμβολίσουν τους αντιπάλους. Κυνηγητό, ξύλο, μπουνιές, κλοτσιές, κεφαλοκλειδώματα, ρίψη αντικειμένων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, μετέτρεψαν το στάδιο «Αντόνιο Ασιόλι» σε ένα απέραντο ρινγκ.

Για να εκτονωθεί η κατάσταση η αστυνομία επενέβη ρίχνοντας σπρέι πιπεριού

Υπήρξαν αρκετοί μικροτραυματισμοί ενώ ο φωτογράφος των γηπεδούχων μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Για την ιστορία το ματς έληξε με 1-0 υπέρ της Ατλέτικο Γκοϊανένσε.