Η ΑΕΚ έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. O σέρβος τεχνικός αναφέρθηκε για το χθεσινό ματς με τη Χάιντουκ στο ΟΑΚΑ, αλλά και το θέμα παραμονής των Σκόκο και Μπλάνκο στην ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην Έρα Σπορ

«Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Πετύχαμε και γκολ που μας έδωσε πλεονέκτημα. Αλλά μετά για 15-20 λεπτά γυρίσαμε πίσω και δεν είχαμε σωστά μαρκαρίσματα στο κέντρο. Ανοίξαμε χώρους στη Χάιντουκ και το εκμεταλλεύτηκαν.

Κέρδισαν πέναλτι, ισοφάρισαν και είχαν και μια δυό ευκαιρίες για ακόμη ένα γκολ. Δηλαδή είχαμε ένα πολύ κακό διάστημα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ευτυχώς στο δεύτερο βελτιώσαμε κάποια πράγματα, παρουσιαστήκαμε διαφορετικοί και κερδίσαμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει κι άλλα γκολ.

«Το έχω πει καιρό, ότι από τότε που πήραμε τους παίκτες που πήραμε και κλείσαμε το ρόστερ, κάναμε προετοιμασία και γυρνώντας από την Αυστραλία, ότι έχουμε ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Από παιχνίδι σε παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι. Βλέπουμε ότι έτσι είναι και ότι υπάρχουν παίκτες που μπορούν να δώσουν πολύ περισσότερα.

Αυτά είναι δικά μας πράγματα, δεν είναι για σας. Εντάξει πλακίτσα κάνω, αλλά αφορά σε στοιχεία παικτών που πρέπει να βγάλουν κι άλλα πράγματα. Ατομικά και άλλα ακόμη, τακτικά, που αφορούν όλη την ομάδα».

Για τον Ντιόπ

«Ο Ντιόπ είναι ακόμα πίσω. Πρέπει να χάσει ακόμη 2-3 κιλά, ίσως και παραπάνω, αλλά εκτός από αυτό πρέπει να μπει και πιο σωστά στο παιχνίδι όλης της ομάδας».

Για τη Ζενίτ

«Την είδα μόλις γύρισα από το δικό μας παιχνίδι. Είναι πολύ καλή η Ζενίτ και θα μπορούσε σε αυτό το ματς να πετύχει και πέντε γκολ. Είναι πολύ καλή ομάδα, με πολλές και καλές μεταγραφές. Θα είναι δύσκολη η αποστολή μας».

Για την αλλαγή του Μπλάνκο

«Όποιον παίκτη και να έβαζα το ίδιο θα λέγαμε επειδή είναι στο τέλος του παιχνιδιού. Πολλές φορές έχω βάλει παίκτη στο τελευταίο λεπτό και δέχθηκα γκολ. Έχω βάλει 3-4 λεπτά πριν το τέλος κι έβαλα. Άλλη φορά, έφαγα δύο! Εγώ δεν παίζω με την προσωπικότητα του κάθε παίκτη. Μπορούσα να βάλω άλλον.

Γιατί όμως να το κάνω για να περάσουν μόνο τα λεπτά. Όταν τον σήκωσα είχε πέντε λεπτά ακόμη για να λήξει. Ας είναι και τόσο.

Δεν πρέπει να είναι υποτιμητικό αυτό για τον παίκτη. Η ομάδα μετράει. Εκτιμώ κάθε παίκτη ξεχωριστά και τον Μπλάνκο πάρα πολύ. Τι θα μπορούσαμε να πούμε δηλαδή για τον Γκέντσογλου; Τον σήκωσα τρεις φορές και δεν μπήκε. Του είπα μετά το ματς γιατί δεν μπήκε. Κι εγώ δεν ήθελα να γίνει, αλλά υπήρχε λόγος. Μπορεί κι αυτός να μου πει κοίτα, παίζει μαζί μου.

Όπως μπορεί να το είπε κι ο καθένας που ήταν στο γήπεδο. Να πει κοίτα τι του κάνει. Αλλά κανείς δεν ξέρει ότι εκείνη την ώρα εγώ μπορεί να έχω πρόβλημα με τον Καφέ ή με τον Ντιόπ. Δεν το καταλαβαίνει και δεν σκέφτεται τους λόγους μιας αλλαγής».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

«Είναι σημαντικό που αρχίσαμε καλά. Κι εμείς και ο Άρης και ο ΠΑΟΚ Θα δούμε πως θα πάμε, αρκεί να είμαστε όλοι καλά. Για το τι γίνεται μέσα στην Ελλάδα, μπορούν να απαντήσουν άλλοι και όχι εγώ. Εγώ μπορώ να απαντήσω, αλλά αν αρχίσω δεν θα σταματάω».

Για την επιθυμία παραμονής Σκόκο και Μπλάνκο στην ομάδα

«Πριν αρχίσει το πρωτάθλημα είχαμε πει ότι καλό είναι να τελειώσουμε με αυτά τα θέματα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αν μπορούμε, πριν αρχίσει το πρωτάθλημα να το κάνει ο πρόεδρός μας, ο κύριος Αδαμίδης.

Δεν μπόρεσε όμως γιατί η συζήτηση τράβηξε πολύ. Θα δούμε πως θα πάει, θέλω να πιστεύω ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα. Και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα τους επηρεάσει. Γιατί δεν πρέπει να τους επηρεάσει και γιατί κι εγώ, σαν προπονητής, δεν θα τους αφήσω να επηρεαστούν».

«Υπολογίζω τον Μπλάνκο»

Δηλώσεις και στον «NOVAΣΠΟΡ FM 94.6», παραχώρησε ο τεχνικός της ΑΕΚ μέσω της οποίας γνωστοποίησε ότι υπολογίζει κανονικά τον Ισμαέλ Μπλάνκο

Για το χθεσινό ματς με την Χάιντουκ

«Οφείλεται στους παίκτες, στον κόσμο και στο πάθος, στη δύναμη, στην ποιότητα που είχαν οι ποδοσφαιριστές στο β’ ημίχρονο του χθεσινού ματς. Ήταν ένα ματς που ξεκινήσαμε καλά, στα πρώτα 15-20 λεπτά. Μετά όμως χάσαμε αυτά τα στοιχεία που είχαμε. Καταφέραμε να πετύχουμε νωρίς ένα γκολ, όμως δεχθήκαμε την ισοφάριση από ένα δικό μας λάθος. Ο αντίπαλος προσπαθούσε, βγήκε μπροστά και απειλούσε συνέχεια. Θα μπορούσε η Χάιντουκ να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν τελείως διαφορετικοί, πιο αποφασισμένοι, πιο δυνατοί, πιο κινητικοί και πιο πειθαρχημένοι στα μαρκαρίσματα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε αφήσει τον αντίπαλο».

Για τη φυσική κατάσταση της ομάδας

«Μέχρι τώρα η ομάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Είχε ρυθμό. Έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Μέσα σε τέσσερις μέρες σχεδόν η ίδια ομάδα έπαιξε δύο παιχνίδια, κάτι που δεν είναι εύκολο. Αυτή τη στιγμή είμαστε κουρασμένοι και τώρα ακολουθεί ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης. Ωστόσο, έχουμε πλούσιο και καλό ρόστερ. Τώρα πρέπει να ξεχάσουμε τον αγώνα με την Χάιντουκ και να κοιτάξουμε το με τον Αστέρα, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Για το αγωνιστικό σύστημα της ομάδας

«Δεν είναι μόνο ένα σύστημα που χρησιμοποιούμε και θέλουμε να χρησιμοποιούμε. Υπάρχουν και άλλα πράγματα, τα οποία μπορεί κάποιος να δει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και άλλος όχι. Παίζουμε με ένα σύστημα, αλλά έχουμε παιξει και με άλλο. Όλα εξαρτώνται από τον αντίπαλο και εμάς.

Ο Ντιοπ χθες δεν πήγαινε. Εκτός αυτού, φοβήθηκα μήπως κάποιος άλλος παίκτης είχε πρόβλημα. Είχαμε ματς πριν από τέσσερις μέρες, για αυτό άργησα να το βάλω. Μπορεί να έχει παράπονα, όμως σκέφτομαι αρκετά πράγματα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα».


Για την απόδοση του Νέιθαν Μπερνς

«Εξαρτάται από εκείνον αν θα αποτελέσει μόνιμη λύση στα επόμενα ματς. Εμείς δεν τον πήραμε… τσάμπα. Μέχρι τώρα είναι καλός και αν συνεχίσει έτσι, είναι στο χέρι του να μείνει στην 11άδα. Πιστεύω σε αυτόν. Έχει δείξει στα φιλικά και στα τελευταία παιχνίδια την αξία του».

Για τον Ίσμαελ Μπλάνκο

«Παλιότερα έχουν έρθει στη θέση του Μπλάνκο και γνωρίζω πολύ καλά την κατάστασή του. Ωστόσο, τώρα είμαι σε άλλη θέση. Για εσάς είναι εύκολο να λέτε όλα αυτά τα πράγματα.

Υπολογίζω στον Μπλάνκο και πραγματικά τον περιμένω και τον θέλω στην ομάδα. Δεν τον αφήνω στον πάγκο. Και χθες μου έκαναν παράπονα που δεν τον χρησιμοποίησα.

Τον έβαλα για 4 λεπτά, αλλά δεν τον υποτιμώ και δεν «παίζω» με κανέναν παίκτη πίσω από την πλάτη σας. Πρέπει να ξέρει ο καθένας ότι η ομάδα είναι πάνω από όλους. Αυτό πρέπει να το γνωρίζει και ο Μπλάνκο αλλά και όλοι οι άλλοι παίκτες για όσο διάστημα είναι στην ομάδα».

Πηγή: gazzetta.gr