Το πρόγραμμα της Κυριακής 17 Μαρτίου στην Αθήνα περιλαμβάνει ημιμαραθώνιο, μπασκετικό ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ και ποδοσφαιρικό ντέρμπι μεταξύ των δύο «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ.

Η Αστυνομία ενημέρωσε εδώ και ημέρες πως αδυνατεί να καλύψει επαρκώς και τα τρία αθλητικά γεγονότα. Η ΔΕΑΒ συνεδρίασε σήμερα με τους αρμόδιους φορείς για να βρεθεί λύση.

Ζητήθηκε από τη Super League να μεταφέρει το ντέρμπι από Κυριακή σε Σάββατο, αλλά αρνήθηκε λόγω τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Ο ΕΣΑΚΕ δεν μπορεί να μετακινήσει το ντέρμπι σε Σάββατο, διότι ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στη Μόσχα μία μέρα πριν. Ούτε τη Δευτέρα, διότι ο Ολυμπιακός αγωνίζεται την επόμενη μέρα με την Μπάγερν.

Από τη συνεδρίαση δεν ελήφθη απόφαση σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει και αφορά στην παράλληλη διεξαγωγή των ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Η ΔΕΑΒ ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες από την Αστυνομία σχετικά με τους λόγους που κρίνεται απαραίτητη η αναβολή, μιας εκ των δύο αναμετρήσεων και αναμένεται να λάβει την απόφασή της αύριο, Τετάρτη 13 Μαρτίου.

Η εισήγηση της ΔΕΑΒ αναμένεται να είναι η αναβολή ενός εκ των δύο ντέρμπι. Ως εκ τούτου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, αφού λάβει υπόψιν του όλα τα δεδομένα, αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες αμέσως μετά.

Πηγή: gazzetta.gr