Δυο φορές βρέθηκε στο +7 η φετινή Λίβερπουλ κι έδειξε πως έχει τον χαρακτήρα και τον τρόπο να πάρει το πρωτάθλημα. Στο ντέρμπι του Ολντ Τράφορντ πίστευε κανείς πως η ομάδα του Κλοπ θα μπει από το πρώτο λεπτό με τσαμπουκά, να επιβάλλει το ρυθμό της και να πάρει το διπλό που θα την έκανε φαβορί για κούπα. Σίγουρα η παράδοση δεν ήταν σύμμαχος, μόλις 16 νίκες σε 85 επισκέψεις στο Ολντ Τράφορντ, αλλά ήξερε πως οι φετινές εμφανίσεις ήταν το κλειδί για μια μεγάλη απόδραση.

Ολα αυτά όμως μέχρι η Σίτι να την πιέσει, να την πιάσει στην κορυφή. Κάπου εκεί το άγχος, τα νεύρα έκαναν την εμφάνισή τους. Η Λίβερπουλ, ξέρουμε, είναι καλή. Πανέτοιμη για κούπα; Υπάρχει πλέον αμφιβολία. Ναι, πολλοί τόνισαν πως η ισοπαλία στο ντέρμπι ήταν ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά η αντίπαλός της σε αυτό το ραντεβού παρουσιάστηκε χωρίς τον Μάτιτς και στα πρώτα 40 λεπτά είδε τρεις παίκτες της να τραυματίζονται, αλλά και τον Ράσφορντ να έχει ενοχλήσεις. Περίμενε κανείς πολλά περισσότερα από τον Κλοπ, αλλά στο ντέρμπι της Κυριακής δεν υπήρχε… ίχνος σωστής ανάπτυξης «Οταν βρίσκουμε τη Γιουνάιτεντ με αδυναμίες πρέπει να τη ”χτυπάμε”, αλλά εμείς δεν το κάναμε» τόνισε ο Γερμανός που δεν μπόρεσε ποτέ να περάσει την εκρηκτική του φυσιογνωμία στους παίκτες.

Η Λίβερπουλ είχε περισσότερη μπάλα, αλλά δεν μπορούσε να μεταφράσει αυτή την κατοχή σε μια ξεκάθαρη απειλή. Οι Κόκκινοι ήταν εκτός ρυθμού, κανείς δεν κατάφερε να προσφέρει αυτά που έχασε η ομάδα από την αποχώρηση του Φιρμίνο. Ο Σαλάχ αντικαταστάθηκε έντεκα λεπτά πριν το τέλος του ματς, μιας και… κούρασε τον Γερμανό με τις περιττές ενέργειες, τα λάθη του. Ο Αιγύπτιος ήταν άχρωμος σε ακόμα ένα παιχνίδι κόντρα στη Μάντσεστερ και η Γιουνάιτεντ παρέμεινε η μοναδική ομάδα της Premier League που δεν έχει δεχθεί γκολ από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος. Με ανταγωνιστικούς αντιπάλους, ο Σαλάχ έχει βρει δίχτυα μόνο κόντρα στην Αρσεναλ και ίσως πρέπει να αφήσει στην άκρη τις προσωπικές του φιλοδοξίες και να επικεντρωθεί περισσότερο στο πως θα βοηθήσει το club του.

«Ο Μο ξέρει πως μπορεί να παίξει καλύτερα απ’ ότι έκανε σε αυτό το ματς, το ξέρουμε καλά. Πριν από δύο εβδομάδες, παίξαμε εναντίον της Μπόρνμουθ και ήταν ο απόλυτος ηγέτης» τόνισε ο Γίργκεν Κλοπ. Σε αυτό το ματς, Λίντελοφ και Σο έκαναν εξαιρετική δουλειά. Είχαν άψογη συνεργασία κι έσβησαν κάθε ελπίδα του Αιγύπτιου για ένα τέρμα. Οι επαφές του 26χρονου μέσα στο κουτί ήταν ελάχιστες, και όταν αυτό γινόταν έμοιαζε εγκλωβισμένος. Την ώρα που ο Σαλάχ έχει βρει μια φορά δίχτυα απέναντι στους… μεγάλους, ο Αγουέρο το έχει πράξει 8 φορές και η Σίτι με αυτά τα τέρματα ονειρεύεται δεύτερο διαδοχικό τίτλο!

Φταίει μόνο ο φορ της Λίβερπουλ; Τόσο η Μπάγερν όσο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, άλλαξαν τον τρόπο που αγωνίζονται για να καταφέρουν να σταματήσουν τη Λίβερπουλ. Κολακευτικό, αλλά παράλληλα πρέπει να προβληματίσει τους Κόκκινους, γιατί αυτοί ήταν που δεν έκαναν κάτι να αλλάξουν τη μοίρα τους. Τι και αν η κατοχή ξεπέρασε το 65%, τι και αν οι πάσες ήταν τριπλάσιες από αυτές της Γιουνάιτεντ, εντούτοις ο αντίπαλος είχε καλύτερο ποσοστό μεταβιβάσεων μέσα στο κουτί και φυσικά τις καλύτερες ευκαιρίες. Μόλις ένα σουτ εντός στόχου για τους Reds, κάτι που είχε να συμβεί σε αγώνα πρωταθλήματος από τον Απρίλιο του 2017. Μόλις δυο σουτ της Λίβερπουλ σε ανοιχτό παιχνίδι και κανένας κίνδυνος για τη Μάντσεστερ. Ο εκνευρισμός ήταν ζωγραφισμένος στα πρόσωπα των παικτών της Λίβερπουλ, ενώ αποτυπώθηκε και στην ενέργεια του Χέντερσον να μην δώσει το χέρι στον Κλοπ! Το πρόγραμμα δεν είναι σύμμαχος των Reds, παραμένει στο +1 από τη Σίτι, αλλά πρέπει να αποδείξει πως είναι και Μεγάλη ομάδα!

Πηγή: gazzetta.gr