Το στοιχείο που χρειάζεται ο Άρης απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης είναι συγκέντρωση από το 1ο λεπτό μέχρι και το σφύριγμα της λήξης. Αυτό επισήμανε ο Έκτορ Κούπερ στην συνέντευξη Τύπου ενόψει της πρεμιέρας των «κίτρινων» στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Κούπερ που έχει συλλέξει όλα τις πληροφορίες που ήθελε για τα υπέρ και τα αρνητικά της Ατλέτικο μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου. Ο προπονητής των «κίτρινων» τόνισε αρχικά: «Ένα δύσκολο παιχνίδι που απαιτείται να υπάρχει μέγιστη συγκέντρωση και απόδοση. Παίζουμε με μία ομάδα πολύ δύσκολη που έχει σταθερή πορεία και διαθέτει ποδοσφαιριστές με καλή τεχνική, καλοί στο ένας εναντίον ενός, ποδοσφαιριστές που μαρκάρουν πολύ σωστά».

Να συνηθίσουμε κόντρα στους μεγάλους

«Είμαστε φιλόδοξοι και αισιόδοξοι, θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι όμως πρέπει να ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο. Παίζουμε με μία ομάδα δυνατή, πρωτοπόρο στο Ισπανικό πρωτάθλημα και κάτοχο του Europa League. Όμως πρέπει πλέον να συνηθίζουμε να παίζουμε κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και φιλόδοξοι, ώστε να ξεκινήσουμε θετικά την πορεία μας στους ομίλους».

Να δώσουμε το μέγιστο

Για τα αγωνιστικά προβλήματα του Άρη είπε: «Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες με παίκτες τιμωρημένους και τραυματίες που δεν μπορούν να αγωνιστούν. Εμείς όμως πρέπει να έχουμε μέγιστη αυτοσυγκέντρωση. Είναι ένα παιχνίδι που δεν επιτρέπονται λάθη. Ο αντίπαλος σε κάνει πιο προσεκτικό. Το ποδόσφαιρο όμως έχει κάτι εκπληκτικό. Δεν είναι τίποτα σίγουρο πριν αρχίσει ένα παιχνίδι και κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την αισιοδοξία ότι θα πάνε καλά τα πράγματα. Χρειάζεται απαίτηση και μέγιστη εξυπνάδα, ώστε να πάμε καλά το παιχνίδι. Ο καθένας προσωπικά να δώσει το μέγιστο. Μετά το παιχνίδι θα είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τι πήγε σωστά ή λάθος. Κανείς πάντως δεν μπορεί να μας στερήσει την ελπίδα για θετικό αποτέλεσμα. Με αυτή τη νοοτροπία θα αγωνιστούμε αύριο».

Εξαιρετική στις αντεπιθέσεις

Για το αν ο Άρης πρέπει να έχει κατοχή μπάλας για να αυξήσει τις πιθανότητες του κόντρα στην Ατλέτικο είπε: «Η κυκλοφορία και η κατοχή της μπάλας είναι κάτι εξειδικευμένο. Έχει να κάνει με το που και πως γίνεται αυτό. Μπορεί να χάνεις την μπάλα σε ένα επικίνδυνο σημείο. Ο καθένας επιλέγει τον δικό του δρόμο. Η Μπαρτσελόνα για παράδειγμα έχει την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας στον κόσμο. Υπάρχουν όμως ομάδες που παίζουν εξαιρετικά τις αντεπιθέσεις, όπως είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης και παίρνει επίσης αποτελέσματα. Ο καθένας λοιπόν κάνει τον δικό του σχεδιασμό και τον μεταφέρει στον αγωνιστικό χώρο».

Έχω θετικές αναμνήσεις

Για τις προσωπικές του αναμνήσεις σε ματς κόντρα στην Ατλέτικο τόνισε: «Υπάρχουν αναμνήσεις και μάλιστα οι περισσότερες θετικές. Κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό δεν μπορώ να θυμηθώ, όμως θυμάμαι όταν σε ένα ματς με την Μαγιόρκα που δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση, πήγαμε στην έδρα της Ατλέτικο και νικήσαμε 2-0. Αυτό όμως είναι μόνο μία ανάμνηση. Δεν θα βοηθήσει σε κάτι στο αυριανό παιχνίδι».

Πηγή: gazzetta.gr