Με τις 10 ασίστ που μοίρασε κόντρα στον Άρη, ο Νικ Καλάθης έφτασε τις 1.025 στην καριέρα του στην Basket League και ξεπέρασε κατά μία τον Γιώργο Σιγάλα στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας!

Η στατιστική παρουσίαση του esake.gr στο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Άρης:

– Πέραν του ότι ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη νίκη επί του Άρη, ο Νικ Καλάθης έφτασε σε ένα επίτευγμα με ιστορική χροιά. Με τις 10 ασίστ που μοίρασε, ο διεθνής γκαρντ έγινε ο 5ος πασέρ στην ιστορία της Basket League.

– Ο Καλάθης έφτασε τις 1.025 ασίστ και ξεπέρασε κατά μία τον Γιώργο Σιγάλα. Επόμενος στόχος του ως προς τη λίστα των κορυφαίων πασέρ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, είναι η 4η θέση. Σε αυτήν βρίσκεται ο Νίκος Βετούλας με 1.093.

– Ο Καλάθης σημείωσε το 48ο «double-double» του φετινού Πρωταθλήματος και το 2ο προσωπικό του με 18 πόντους και 10 ασίστ. Είχε προηγηθεί εκείνο του εντός έδρας παιχνιδιού με τον Ήφαιστο (11π, 10ασ.).

Κατά τα άλλα…

*Σε διπλό ατομικό επίτευγμα έφτασε ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Με τους επτά πόντους του ξεπέρασε τους 1.000 και με τα τρία ριμπάουντ ξεπέρασε τα 500 ριμπάουντ στην καριέρα του στην Basket League.
*Διπλό επίτευγμα σημείωσε και ο Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός έχοντας 4/4 βολές, έφτασε τις 300 εύστοχες στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Μετράει πλέον 300/458 (65,5%). Ο Γκιστ έγινε ο 15ος συνολικά και 6ος ξένος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό.
Παράλληλα ο Γκιστ με τα τρία επιθετικά ριμπάουντ που είχε σήμερα, έφτασε τα 244, έγινε ο 7ος της σχετικής «πράσινης» λίστας στα χρόνια της Basket League αφού ξεπέρασε τον Νίκο Οικονόμου (241).
*Με τη νίκη επί του Άρη, το σερί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ σε ματς κανονικής περιόδου έφτασε στο 64-0.
*Το σημερινό ήταν το πρώτο παιχνίδι στο οποίο ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έμεινε χωρίς τάπα στο φετινό Πρωτάθλημα και το πρώτο συνολικά στην κατηγορία, από τις 19 Νοεμβρίου 2017 όταν σημείωσε και πάλι μηδενική επίδοση κοψιμάτων, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κύμη. Μεσολάβησαν 45 παιχνίδια Πρωταθλήματος (κανονικής περιόδου και πλέι οφ).

Από την άλλη πλευρά…
*Ο Άρης έφτασε για δεύτερη φορά φέτος σε διψήφιο αριθμό κλεψιμάτων με 10. Είχε προηγηθεί η επίδοση των 15 κλεψιμάτων στο παιχνίδι με τον Ήφαιστο.
*Με τους οχτώ πόντους που σημείωσε κόντρα στην πρώην ομάδα του, ο Λευτέρης Μποχωρίδης ξεπέρασε τους 900 στην Basket League.

Πηγή: gazzetta.gr