Ύστερα από δυσκολίες σε Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους, ο Αλβαρο Μοράτα είναι έτοιμος να φύγει από την Τσέλσι, δείχνοντας ότι δεν ήταν τόσο καλός γι’ αυτό το επίπεδο.

Ο Ισπανός έχει περάσει πολύ άσχημα στο Stamford Bridge αυτό τον 1.5 χρόνο και αυτό είναι κάτι το οποίο αποτυπώνεται στους αριθμούς: 72 εμφανίσεις, τα 2/3 αυτών ως βασικός και 24 γκολ. Θα μπορούσαν κάποια άλλη εποχή να είναι πολλά, όμως στην εποχή των επιθετικών του ενός τέρματος ανά αγώνα, είναι λίγα. Υπάρχουν κάποια καλά σημεία στην πορεία του αυτή όπως το νικητήριο γκολ σε βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το χατ-τρικ κόντρα στην Στόουκ, όμως πέρα από αυτά δεν υπάρχει κάτι τρελό στο Μπλε βιογραφικό του. Η σύντομη παρουσία του στην Τσέλσι είναι το τελευταίο κεφάλαιο σε μια, πραγματικά, περίεργη καριέρα.

Αν οι αριθμοί του με την Τσέλσι ήταν εκπληκτικοί, τα στατιστικά θα έκαναν την ιστορία του ακόμα πιο περίεργη. Από το ντεμπούτο του με την Ρεάλ Μαδρίτης τον Σεπτέμβριο του 2010, ο Μοράτα έχει πάρει φανέλα βασικού σε 84 αγώνες πρωταθλήματος σε κάποια από τα μεγαλύτερα club της Ευρώπης και έχει κατακτήσει 14 τίτλους, εκ των οποίων οι 11 είναι πολύ σημαντικοί. Ομως το να βρίσκεσαι απλά ανάμεσα στους καλύτερους δεν κάνει κι εσένα top. Υστερα από μια καριέρα στην οποία έχει μαζέψει αρκετούς τίτλους, ο Μοράτα έπεισε κάποιους για το ότι είναι παίκτης που ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο. Αν δεν βρισκόταν σε Ρεάλ, Γιουβέντους και Τσέλσι, θα είχε πολύ λιγότερες πιθανότητες να κατακτήσει κάτι.

Μέρος του προβλήματος είναι ότι ανήκει στην κατηγορία παικτών που βρίσκονται κάτω από τους κορυφαίους. Τα προηγούμενα χρόνια αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα, σήμερα θα μπορούσε να βρει το κανονικό του επίπεδο σε μια ομάδα όπως η Ρόμα ή η Σεβίλλη. Ομως σε ένα άθλημα το οποίο η elite αφήνει όλο και πιο πίσω τους υπόλοιπους, ο 26χρονος βρέθηκε σε club που δεν είχε τις ικανότητες να πετύχει.

Ευτυχώς, ο Μοράτα είναι πιθανό να βρει μια λύση που να του ταιριάζει. Η Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να του δώσει στέγη και έτσι θα βρίσκεται σε μια ομάδα που είναι ανάμεσα στις κορυφαίες και σε αυτές που τις κυνηγούν. Στο Wanda Metropolitano δεν θα παίρνει τα χρήματα που θα του έδιναν Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα, όμως θα έχει ξανά την ευκαιρία να προσθέσει τίτλους στο παλμαρέ του.

Η Ατλέτικο θα δώσει επίσης στον Μοράτα κάτι που του έλειψε στις προηγούμενες ομάδες του, μια ξεκάθαρη ταυτότητα. Τη στιγμή που έπαιξε υπό τις οδηγίες 6 προπονητών σε 3 ομάδες, ο Μοράτα είναι πιθανό να βρεθεί σε μια, η οποία έχει διαμορφωθεί από έναν τεχνικό τα τελευταία χρόνια. Σε αντίθεση με τις διαδοχικές αλλαγές στον πάγκο σε Ρεάλ και Τσέλσι, ο Σιμεόνε είναι ο άνθρωπος που κάνει κουμάντο στην Ατλέτικο.

Από τη μία, τα χαρακτηριστικά του Μοράτα φαίνεται ότι δεν ταιριάζουν καθόλου με την Ατλέτικο καθώς δεν είναι καθόλου σκληρός, ούτε ανθετικός παίκτης. Οι χαμένες ευκαιρίες φαίνεται πως τον έχουν στοιχειώσει, ενώ ο Τζίτζι Μπουφόν είχε πει ότι ο Ισπανός θα βρισκόταν ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου αν δεν είχε ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα. Από την άλλη όμως, μπορεί στην Ατλέτικο να συναντήσει τον τέλειο μέντορα, έναν άνθρωπο που να τον βοηθήσει σε αυτό που είπε ο Μπουφόν. Ο 26χρονος έχει μεγάλες δυνατότητες και ίσως ακόμα μεγαλύτερα πράγματα τον περιμένουν στη συνέχεια της καριέρας του αν κάποιος μπορέσει να τον ξεκλειδώσει…

Πηγή: gazzetta.gr