Έκτακτή σύσκεψη είχαν αργά το βράδυ της Κυριακής ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον Αντριάνο Γκαλιάνι, με θέμα την παραμονή ή όχι του προπονητή της Μίλαν, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ο πρόεδρος των «ροσονέρι» επιβεβαίωσε την εκτίμησή που τρέφει προς το πρόσωπο του Ιταλού τεχνικού και ανάγκασε τον συνεργάτη του να ασπαστεί την άποψή του, αν και πληροφορίες που φτάνουν από το Μιλάνο κάνουν λόγο για ειλημμένη απόφαση του Γκαλιάνι να απολύσει τον προπονητή.

Η πορεία της Μίλαν έδειχνε να βελτιώνεται μετά τις τελευταίες εμφανίσεις της και ιδίως τη νίκη με 5-1 που πήρε με αντίπαλο την Κιέβο Βερόνα. Η ήττα με 3-1, όμως, από τη Φιορεντίνα μέσα στο Σαν Σίρο, απέδειξε πως ο δρόμος προς την έξοδο από την κρίση είναι ακόμα μακρύς. Μια ήττα που έφερε, ξανά, τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι κοντά στην απόλυση.

Σύμφωνα με τη «Gazzetta dello sport» οι ισχυροί άντρες της Μίλαν, Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Αντριάνο Γκαλιάνι, συναντήθηκαν το βράδυ της Κυριακής και αποφάσισαν να δώσουν ακόμα μια ευκαιρία στον Αλέγκρι. Ο πρώην πρωθυπουργός, μάλιστα, ήταν αυτός που ζήτησε τη συνάντηση επιστρέφοντας εσπευσμένα από ταξίδι του στην Κένυα.

Ο Γκαλιάνι, σύμφωνα με την εφημερίδα, εμφανίστηκε απογοητευμένος από τη δουλειά του προπονητή και εισηγήθηκε την απόλυσή του. Ο Μπερλουσκόνι, όμως, επέμεινε στην απόφασή του να κάνει υπομονή για μερικές εβδομάδες ακόμα. Μάλιστα ζήτησε από τον παράγοντα της Μίλαν να επικοινωνήσει με τον Αλέγκρι και να του τονίσει τη στήριξη της διοίκησης.

Όλοι, πάντως, συμφωνούν πως τα επόμενα παιχνίδια της Μίλαν με τη Νάπολι, την Άντερλεχτ και τη Γιουβέντους αποτελούν τις τελευταίες ευκαιρίες του Αλέγκρι για να αλλάξει το, σε βάρος του, κλίμα. Η δήλωση, μάλιστα, του Γκαλιάνι, πως καμία ομάδα δεν έχει κάνει τόση υπομονή όση η Μίλαν, μοιάζει με προειδοποίηση, την οποία πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του ο Αλέγκρι. Ακόμα και αν η διοίκηση τονίζει την στήριξη και τη συμπαράστασή της.

Πηγή: sport-fm.gr