Η απόκτηση ενός χαφ που θα είναι δυναμικός, αλλά ταυτοχρόνως θα διαθέτει δημιουργικές δυνατότητες και ευχέρεια στην πάσα, είναι βασική προτεραιότητα για την ΑΕΚ. Η περίπτωση του Αντριάν Αρέγι υποχωρεί, με την πρωταθλήτρια Ελλάδας να ψάχνει αλλού τον «εκλεκτό» της.

Ένα όνομα που ήρθε τις τελευταίες ώρες στο προσκήνιο και διαθέτει σίγουρα περισσότερα… γαλόνια από τον Αργεντινό αμυντικό μέσο, είναι ο Ρομούλο της Φλαμένγκο. Ένας ποδοσφαιριστής με ευρωπαϊκή εμπειρία, καθώς έπαιξε για πέντε σεζόν στη Σπαρτάκ Μόσχας, ενώ έχει «γράψει» και διεθνείς συμμετοχές με τη Βραζιλία, έχοντας 8 ματς και 1 γκολ με τη φανέλα της «σελεσάο».

Όπως τονίζει η Coluna do Flamengo, ο «δικέγφαλος» ενδιαφέρεται για δανεισμό ενός έτους (υποθέτουμε με οψιόν αγοράς, όπως και στις περιπτώσεις των Οικονόμου, Άλεφ, Πόνσε και Μπογέ), με τον παίκτη να έχει συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020.

Η επαφή φέρεται να έγινε τα τελευταία 24ωρα, με τον ατζέντη  του παίκτη, Ντάνιελ Μπρίτο, να εξετάζει την προοπτική ο ποδοσφαιριστής του να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα. Ωστόσο, εκτός του τι θα πει και η «Φλα», ο ίδιος δείχνει να προτιμά για τον πελάτη του την προοπτική ενός βραζιλιάνικου συλλόγου.

Σύμφωνα με τους Βραζιλιάνους, επίσημη πρόταση από πλευράς ΑΕΚ δεν υπάρχει -προς το παρόν, οι οποίοι τονίζουν ότι αυτό θα γίνει μόνο σε περίπτωση που ο εκπρόσωπος του παίκτη συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο.

Σημαντικό ρόλο στο να πραγματοποιηθεί η απόκτηση αμυντικού μέσου, θα παίξει και η πώληση του Αντρέ Σιμόες. Η Ένωση έχει μια ικανοποιητική προσφορά από την Αλ Ουάχντα του Άμπου Ντάμπι, αλλά ο Πορτογάλος μέσος δεν φαίνεται ότι «ψήνεται» ιδιαίτερα για μια τέτοια προοπτική.

Ο 29χρονος άσος προτιμά ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και σύλλογο, καθώς βασική του προτεραιότητα δεν είναι το οικονομικό, εκτός εάν τα λεφτά είναι… τρελά. Προς το παρόν, κάτι τέτοιο δεν δείχνει να υπάρχει. Επίσης, ο Σιμόες θέλει και ένα περιβάλλον πιο κατάλληλο για εκείνον και την οικογένειά του, καθώς δεν έχει περάσει πολύς χρόνος από τότε που ήρθε στον κόσμο η κορούλα του.

Με άλλα λόγια, τα χρήματα που μπορεί να έφερνε εκείνος στα ταμεία της ομάδας, μέσω της μεταγραφής του στα Εμιράτα, μπορεί να μην έρθουν. Και επίσης, δεν αποκλείεται να μην αδειάσει ούτε ένα συμβόλαιο, που ίσως να «τρέξει» και μέχρι το τέλος της σεζόν, εάν ο παίκτης δεν βιαστεί να αποχωρήσει.

Όσο για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος βρίσκεται υπό πίεση, θα ήθελε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να έχει καλυφθεί το κενό στη μεσαία γραμμή. Άλλωστε, εάν δεν γίνουν μεταγραφές και δεν γίνουν και οι απαιτούμενες -όπως όλοι έχουν παραδεχθεί- προσθήκες, δεν μπορεί να κριθεί σφαιρικά. Μια έλευση παίκτη σαν του Ρομούλο θα ήταν κάτι που άπαντες θα ήθελαν, με πρώτο τον Εβρίτη τεχνικό, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν ανακοινώσεις.