Το 0-0 της 3ης Νοεμβρίου με τον Παναθηναϊκό σηματοδότησε την αρχή μιας εφιαλτικής περιόδου για την ΑΕΚ, που τη βύθισε σε μια κρίση, από την οποία δεν βγήκε ακόμη, όπως υπενθύμισε η χθεσινή νέα «λευκή» ισοπαλία στη Λάρισα. Τα χειρότερα ήρθαν μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό, που σηματοδότησε και το τέλος των Σιμόες, Μπακασέτα και Λαμπρόπουλου, οι οποίοι δεν είχαν ανανεώσει τα συμβόλαιά τους.

Στην ομιλία του Δημήτρη Μελισσανίδη στα Σπάτα, μετά από το «στραβοπάτημα» στο Αγρίνιο, είχε τονιστεί ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα είναι ο προπονητής μέχρι το καλοκαίρι και αυτό έπρεπε να το καταλάβουν οι παίκτες. Ήταν μια έμπρακτη κίνηση στήριξης στον προπονητή, ο οποίος όμως δεν δείχνει και τόσο ακλόνητος μετά το νέο άσχημο αποτέλεσμα στο «AEL FC Arena» και κυρίως την ακόμη μια άσχημη εμφάνιση, παρά την κακή εικόνα του «δικεφάλου». Όχι ότι έχει τεθεί από τη διοίκηση θέμα για τον προπονητή, αλλά η μουρμούρα για τον 50χρονο τεχνικό εντείνεται.

Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όταν η Ένωση μετρά μόλις δύο νίκες σε διάστημα 43 ημερών, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες. Μέσα σε αυτό το διάστημα τα προβλήματα δεν διορθώθηκαν και παρά την προσωρινή ανακούφιση που έδωσαν οι νίκες με Ξάνθη και Λαμία, η κρίση δείχνει να παραμένει. Και ένας από τους λόγους έχει να κάνει με τις συνεχείς αιτιολογήσεις του Ουζουνίδη για τις κακές εμφανίσεις, με τον ίδιο να μην κάνει δημόσια αυτοκριτική. Επίσης, δεν κατάφερε σε όλο το προηγούμενο διάστημα να διορθώσει την εικόνα των παικτών του, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε πνευματικό/ψυχολογικό.

Πάντως, όπως πήγαζε χθες το βράδυ από τα γραφεία της ΑΕΚ στο Μαρούσι, θέμα προπονητή τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει. Ο 50χρονος τεχνικός έχει το ελαφρυντικό των πολλών και σημαντικών προβλημάτων, τα οποία έχουν κάνει άνω-κάτω την ομάδα, όπως η αδυναμία της πρωταθλήτριας να ενισχυθεί σημαντικά σε θέσεις που «πονούσε», ενώ κανείς δεν παραγνωρίζει ότι είναι σημαντική η απουσία των τριών «κομμένων», ιδίως των Σιμόες και Μπακασέτα.

Για τον λόγο αυτό, στην Ένωση θέλουν σε πρώτη φάση να πάνε με δύο νίκες μέχρι τη διακοπή -στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι με τον Βόλο για το Κύπελλο Ελλάδος και με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ για τη Super League- και στη συνέχεια να τεθούν τα… καυτά ζητήματα επί τάπητος. Όχι ότι ο Ουζουνίδης δεν χάνει πόντους στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο», αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται να τίθεται θέμα απομάκρυνσής του.