Σε ένα ματς που δεν περνάει τη βάση από πλευράς ποιότητας, η ΑΕΚ κόλλησε στον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο του AEL FC Arena και το 0-0 με την ΑΕΛ ψαλιδίζει και τις ελάχιστες ελπίδες να μείνει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου!

Τα πρώτα λεπτά του ματς πέρασαν με συνεχή φάουλ και από τις δύο πλευρές και με προσπάθεια των παικτών να σταθούν όρθιοι και να διατηρήσουν τον έλεγχο της μπάλας σε αυτό τον τραγικό αγωνιστικό χώρο. Πολύ δύσκολη αποστολή, η οποία δεν στέφθηκε με επιτυχία, ειδικά στα πρώτα 20-25 λεπτά. Διάστημα στο οποίο υπήρχε μόνο μία μεγάλη φάση και ήταν για την ΑΕΚ, στο 21′, με το σουτ του Πόνσε που κόντραρε στον Γκόλια μετά την εξαιρετική προσπάθεια του Λιβάια. Ηταν η φάση που βοήθησε στο να ανέβουν κάπως οι Κιτρινόμαυροι μετά το 25′, απέναντι σε μια ΑΕΛ που είχε δύναμη στο παιχνίδι της αλλά όχι κάτι περισσότερο.

Παρ’ όλα αυτά, στο 34′ οι Θεσσαλοί θα μπορούσαν να προηγηθούν με το καταπληκτικό σουτ του Μπαργκάν που πήγε στο κάθετο δοκάρι! Ηταν η φάση που… έδωσε ζωή στο ματς, αφού στο επόμενο τρίλεπτο ακολούθησαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για την ΑΕΚ. Ο Μπογέ, όμως, δεν σκόραρε στο 35′ μετά την υπέροχη μπαλιά του Λιβάια στον Μπακάκη και το σωστό γύρισμα του τελευταίου, ενώ στο 37′ η Ενωση βρήκε χώρο και λίγο έλειψε να βρει και το γκολ, αλλά ο Κρίστινσον απέκρουσε το δυνατό σουτ του Κλωναρίδη και κράτησε το 0-0, με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο θα μπορούσε να αρχίσει με γκολ, αφού στο 50′ ο Οικονόμου έβγαλε τρομερή μπαλιά στον Πόνσε, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ για την ΑΕΚ, η οποία λίγα λεπτά μετά έκανε και την πρώτη της αλλαγή: Εξω ο Κλωναρίδης, μέσα ο Γιαννιώτας. Ενα λεπτό μετά, στο 57′, οι Κιτρινόμαυροι κινδύνεψαν να βρεθούν πίσω στο σκορ αφού ο Μπαργκάν βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ έφυγε άουτ, με την ευκαιρία να χάνεται για τους γηπεδούχους. Το ματς, επομένως, συνεχιζόταν με την ίδια λογική και εικόνα: Η ΑΕΚ να ψάχνει περισσότερο γκολ, η Λάρισα να ψάχνει περισσότερο κάποια αντεπίθεση.

Πάνω από όλα, όμως, Βυσσινί και Κιτρινόμαυροι έψαχναν τον τρόπο για να μην έχουν κάποιον τραυματισμό σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο, με τις αναγκαστικές αλλαγές να μη λείπουν… Η Ενωση έχασε τον Μπακάκη, ο οποίος άφησε τη θέση του στον Γκάλο, η ΑΕΛ τον Χούμπτσεφ, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Μπάλλα. Και με το ματς να είναι μπλοκαρισμένο μέσα σε αυτό το… χωράφι, ο Ουζουνίδης έκανε την τελευταία του κίνηση με την είσοδο του Γιακουμάκη στη θέση του Μπογέ, γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2 για το τελευταίο 10λεπτο.

Κίνηση που δεν έκανε κάποια διαφορά πάντως, με την ΑΕΚ μάλιστα να έρχεται… φάτσα με την ήττα στο 93′ μετά το τραγικό λάθος του Μπάρκα, αλλά τραγικός ήταν και ο Μπαργκάν στο τελείωμα του, πλασάροντας πάνω στον Οικονόμου που κράτησε το 0-0.

Πηγή: gazzetta.gr