Με τον Άκη Μάντζιο να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του Πανιωνίου οι «κυανέρυθροι» φιλοξενούν τον Λεβαδειακό και με νίκη ανεβαίνουν στην 5η θέση του πρωταθλήματος. Οι Νεοσμυρνιώτες αποφάσισαν να προβούν σε αλλαγή προπονητή μετά την ήττα από την ΑΕΛ, με τον Ζοσέ Ανιγκό να αποτελεί παρελθόν. Στα αγωνιστικά, επιστρέφουν Κόρμπος και Σπιριβντόνοβιτς, ενώ τιμωρημένος είναι ο Τσιλούλης. Αναμένονται αλλαγές και στην κατάρτηση της ενδεκάδας με τον Σαραμαντά ο οποίος δεν βρισκόταν στα πλάνα του Ανιγκό να παίρνει θέση βασικού.

Ο Λεβαδειακός, από την πλευρά του, μετέβη στην Αθήνα με αρκετά προβλήματα, αφού εκτός είναι ο Σαβαντογκό, όπως και οι στόπερ Κρνέτα και Αντιλέχου. Παράλληλα, τιμωρημένος είναι ο Μητρόπουλος, κάτι που σημαίνει πως ο Τζουζέπε Σανίνο θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Σημειώνεται ότι ο Μάντζιος ξεκίνησε τη σεζόν στην ομάδα της Λιβαδειάς, πριν αποχωρήσει μετά το ματς με την Ξάνθη.

Στο Αγρίνιο, ο Παναιτωλικός φιλοξενεί τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης και έχει την ευκαιρία να μπει στην πρώτη οκτάδα. Η ομάδα του Τραΐανού Δέλλα προέρχεται από την ήττα από τον Ολυμπιακό με 2-1, σε ένα ματς στο οποίο έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία, με τον «Κολοσσό» να μην υπολογίζει στις υπηρεσίες των Ρότσα, Χαντάκια, ενώ μακροχρόνια εκτός είναι οι Έρικσον, Μάρκος Πάουλο και Μιχάι.

Ο Απόλλωνας προέρχεται από την καλύτερη φετινή εμφάνιση και το 1-1 με τον Ατρόμητο. Ο Μπάμπης Τεννές φαίνεται πως έχει καταφέρει να αλλάξει την ψυχολογία της ομάδας, η οποία πάντως παραμένει ακόμα ουραγός και χρειάζεται άμεσα βαθμούς αν θέλει να έχει ελπίδες παραμονής. Εκτός για άλλο ένα ματς οι Στάθης, Σικαμπάλα, και Κύργιας.

Το πρόγραμμα της ημέρας:

  • Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης (19:00, ΕΡΤ1)
  • Πανιώνιος – Λεβαδειακός (19:30, Novasports 1)

Πηγή: gazzetta.gr