Αισιόδοξος ότι η ΑΕΚ μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο αν είναι πραγματική ομάδα, εμφανίστηκε ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι θα σταματήσει λογικά το καλοκαίρι, ελπίζοντας ότι η ομάδα του θα είναι πρωταγωνίστρια.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Λυμπερόπουλου στην ιστοσελίδα της Super League


-Ποιος ήταν αυτός που σε ενέπνευσε για να γίνεις ποδοσφαιριστής;

«Κανείς συγκεκριμένα. Με ενέπνευσε το ίδιο το ποδόσφαιρο».

-Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου και ποια η χειρότερη;

«Είμαι ευτυχής που παίζω όλα αυτά τα χρόνια σε υψηλό επίπεδο και έχω μείνει μακριά από τραυματισμούς. Η χειρότερη στιγμή, ήταν ότι δεν ήμουν στην αποστολή της Εθνικής ομάδας για το Euro 2004».

-Ποιο θεωρείς ότι είναι το δυνατό σου σημείο και πιο το αδύνατο;

«Για το δυνατό σημείο, θα προτιμούσα να το κρίνουν άλλοι. Σε ότι αφορά το αδύνατο, νομίζω ότι θα μπορούσα όλα αυτά τα χρόνια να έχω δουλέψει περισσότερο σε κάποιους τομείς, όπως η δύναμη και η ταχύτητα».

-Ποια είναι η πιο δύσκολη έδρα που έχεις αγωνιστεί;

«Οι πιο δύσκολες έδρες, ήταν την εποχή που αγωνιζόμουν σε μικρές κατηγορίες με την Εράνη Φιλιατρών. Ήμουν σε μικρή ηλικία και μου φαινόταν πραγματικά δύσκολο. Από εκεί και έπειτα, σε επαγγελματικό επίπεδο δεν μπορώ να πω ότι υπήρξε κάποια δύσκολη έδρα».

-Υπάρχει κάποια στιγμή της ποδοσφαιρικής σου καριέρας που θα ήθελες να ξεχάσεις;

«Όχι. Ότι ήθελα να ξεχάσω, τα έχω αφήσει ήδη πίσω. Αυτά που κρατάω από την καριέρα μου, είναι μόνο τα θετικά».

-Αν γύριζες το χρόνο πίσω, θα άλλαζες κάτι;

«Θα είχα φύγει νωρίτερα για το εξωτερικό».

-Μετά τη φετινή σεζόν θα σταματήσεις το ποδόσφαιρο;

«Έτσι σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Με αυτή την προοπτική επέστρεψα στην Ελλάδα και ελπίζω να σταματήσω το ποδόσφαιρο, έχοντας καταφέρει με την ομάδα μου να πρωταγωνιστήσουμε στο φετινό πρωτάθλημα».

-Συμβολίζει κάτι για σένα ο αριθμός 33;

«Όταν πρωτοήρθα στην ΑΕΚ, το επέλεξα με το σκεπτικό ότι είναι τα χρόνια του Χριστού».

-Μπορεί η ΑΕΚ να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου;

«Μπορεί να πρωταγωνιστήσει μόνο αν καταλάβουμε ότι πρέπει να είμαστε ομάδα σε όλους τους τομείς. Διαφορετικά δεν θα καταφέρουμε τίποτα”.

-Σαν φίλαθλος της ΑΕΚ, πέρα από το αποτέλεσμα, θέλω να δω και θέαμα. Θεωρείς ότι μπορεί η ΑΕΚ να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο;

«Νομίζω ότι μπορεί να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά προέχει να έρθουν τα αποτελέσματα. Επειδή τα τελευταία δύο χρόνια ήταν άσχημα για την ομάδα μας, υπάρχει επιπλέον πίεση. Νομίζω όμως ότι αν πάρουμε κάποια θετικά αποτελέσματα, θα μπορέσουμε στη συνέχεια να βγάλουμε και το καλό αγωνιστικό μας πρόσωπο. Αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι τα αποτελέσματα».

Πηγή: gazzetta.gr