Κοντά στο ζητούμενο, δηλαδή αποτελέσματα με ποιοτικό ποδόσφαιρο, πλησιάζει μέρα με τη μέρα η Εθνική ομάδα, όπως δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής, Τάκης Φύσσας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Η ομάδα ήξερε να κερδίζει, θέλαμε όμως να συνεχίσουμε να κερδίζουμε και να δώσουμε ποιότητα στην ομάδα», τόνισε. «Είπα στον Φερνάντο Σάντος ‘κάνεις το όνειρο πραγματικότητα’», πρόσθεσε. «Έκανε πολλά καλά ο Πιλάβιος», δήλωσε.

Αναλυτικά, ο Τάκης Φύσσας δήλωσε για:

-το ξεκίνημα της Εθνικής στα προκριματικά: «Κρατάμε τον απόλυτο στόχο, τους έξι πόντους, που μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια. Τα δύο νικηφόρα παιχνίδια συνοδεύτηκαν από δύο καλές εμφανίσεις κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και βγαίνει ο τρόπος παιχνιδιού που θέλει να περάσει ο Φερνάντο Σάντος. Αυτό μας χαροποιεί πολύ. Η ομάδα ήξερε να κερδίζει, θέλαμε όμως να συνεχίσουμε να κερδίζουμε και να δώσουμε ποιότητα στην ομάδα. Οι Έλληνες είναι καλοί ποδοσφαιριστές και το δείχνουν στο εξωτερικό».

-τη συνέχεια της πορείας της Εθνικής:
«Στην Εθνική πάντα πρέπει να είσαι σε αναμμένα κάρβουνα, να ανησυχείς και να βλέπεις στο μέλλον. Το μέταλλο υπάρχει, όπως η εμπιστοσύνη στον προπονητή, τους παίκτες και όλους όσοι ασχολούνται με την Εθνική. Γι’ αυτό δεν έχουμε φόβο, αλλά αυτοπεποίθηση. Είμαστε ενθουσιασμένοι από την εικόνα της ομάδας σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς. Αυτό μας δίνει φτερά και μας δείχνει ότι η ομάδα έχει δυνατότητες για κάτι παραπάνω. Όμως είμαστε ταπεινοί και ξέρουμε ότι ακόμη είναι η αρχή. Θέλουμε να αρχίσουμε να παίζουμε ακόμη πιο δημιουργικά, να κυκλοφορούμε την μπάλα με περισσότερη εμπιστοσύνη, να πιέζουμε… Είναι πράγματα που ο προπονητής τα μεταφέρει στα παιδιά. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Είπα χθες στον Φερνάντο Σάντος ‘αρχίζεις να κάνεις το όνειρο πραγματικότητα. Η ομάδα κερδίζει, δεν απειλείται και παίζει όμορφο ποδόσφαιρο’. Η Εθνική έχει χαρακτήρα και εμπειρία για να συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό».

-την ατμόσφαιρα στο «Καραϊσκάκη»:
«Ο κόσμος είδε το ματς με τη Λετονία και το φιλικό με τη Νορβηγία τον Αύγουστο, όπου δείξαμε καλά στοιχεία. Δεν νομίζω ότι ήρθαν λόγω της πορείας μας στο Euro 2012. Εύχομαι μετά τη χθεσινή νίκη να τους κρατήσουμε κοντά μας και να συνεχίσουν να είναι δίπλα μας. Τι ωραία που ήταν η ατμόσφαιρα με τόσες οικογένειες στο γήπεδο! Μακάρι να συνεχιστεί αυτό. Θέλουμε ο κόσμος να έρχεται στο γήπεδο με τα παιδιά του, να βλέπει την ομάδα και να μας βοηθά να παίρνουμε τα αποτελέσματα. Το ποδόσφαιρό μας το χρειάζεται αυτό».

-την προσφορά του απερχόμενου προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, στην Εθνική:
«Έκανε πολλά καλά στην Εθνική ομάδα. Τον εκτιμώ πρώτα από όλα σαν άνθρωπο και θέλω να τον ευχαριστήσω. Είναι ένας άνθρωπος με ήθος, πέτυχε σημαντικά πράγματα σε αυτή την τετραετία, όπως οι δύο προκρίσεις σε Euro και Μουντιάλ. Παράλληλα κάναμε μία εξαιρετική μετάβαση από την εποχή του Ότο Ρεχάγκελ σε μία νέα εποχή. Πήγαμε στο Euro και φτάσαμε στα προημιτελικά. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργαστήκαμε. Προσπαθήσαμε να στελεχώσουμε την Εθνική με σημαντικά στελέχη, όπως γυμναστές, διατροφολόγους, μέχρι και μαγείρισσα. Τα αποτελέσματα έρχονται και βγαίνουν όλοι κερδισμένοι από αυτό. Είναι ένας φίλος και θα μας λείψει πραγματικά, ενώ σαν πρόεδρος ήταν πάντα στο ύψος των περιστάσεων».

Πηγή: Sport-fm.gr