Κάθε βασίλισσα που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να έχει έναν έμπιστο σωματοφύλακα, κάποιον ο οποίος θα την κάνει να νιώθει ασφαλής και θα προσέχει τα νώτα της. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει βρει αυτόν τον άνθρωπο στο πρόσωπο του Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος συμπληρώνει σήμερα δεκατρία χρόνια στην υπηρεσία της πρώτης ομάδας των «μερένχες».

Ήταν η τρίτη αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Πριμέρα Ντιβιζιόν τη σεζόν 1999-2000. Ο τότε βασικός τερματοφύλακας Μπόντο Ιλγκνερ είχε τραυματιστεί, ενώ ο αντικαταστάτης του, Αλμπάνο Μπιζάρι, υπέφερε από τράβηγμα στον ώμο.

Αυτή ήταν η ευκαιρία για τον 18χρονο τερματοφύλακα από τις ακαδημίες να βουτήξει στα βαθιά νερά της βασικής ομάδας.

Η αποστολή του δεν ήταν εύκολη. Καλούνταν να υπερασπιστεί την εστία της Ρεάλ σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα, το Σαν Μαμές της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ο νεαρός πορτιέρο αντεπεξήλθε ιδιαίτερα καλά, παρά τα δύο γκολ που δέχτηκε στο ισόπαλο αποτέλεσμα που έφερε η ομάδα του. Αυτή η εμφάνιση ενέπνευσε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και αποτέλεσε τη βάση για την εντυπωσιακή καριέρα που γνώρισε στη συνέχεια.

Ο ίδιος εξομολογείται για εκείνη τη βραδιά: «Πριν ταξιδέψουμε στο Μπιλμπάο, ο Τόσακ με ρώτησε πως ένιωθα. Είπα ότι ήμουν καλά, όμως όταν μού ανακοίνωσε ότι θα ξεκινούσα στον αγώνα αγχώθηκα πολύ. Από εκεί που έπαιζα με τη δεύτερη ομάδα, στη δεύτερη κατηγορία, θα βρισκόμουν μπροστά σε πενήντα χιλιάδες κόσμο στο Σαν Μαμές. Δεν ήταν εύκολο, όμως τα πήγα καλά για πρώτη φορά».

Στα 31 του χρόνια πια, ο Κασίγιας έχει περάσει ολόκληρη τη ζωή του με τη λευκή φανέλα. Έχει συμπληρώσει 630 επίσημα παιχνίδια υπερασπιζόμενος την εστία της Ρεάλ και οι μόνοι που βρίσκονται μπροστά από εκείνον σε συμμετοχές είναι ο Ραούλ, ο Μανουέλ Σαντσίς και ο Σαντιγιάνα.

Σε αυτά τα 13 χρόνια έχει κατακτήσει με τους «μερένχες» δύο Τσάμπιονς Λιγκ, δύο Διηπειρωτικά, πέντε πρωταθλήματα, ένα Κόπα Ντελ Ρέι, ένα ευρωπαϊκό και τρία ισπανικά Σούπερ Καπ.

Με όλα αυτά τα επιτεύγματα στο παλμαρέ του και αρκετά χρόνια ποδοσφαιρικής καριέρας μπροστά του για ακόμα περισσότερα, δεν μπορεί παρά να θεωρείται ως μία από τις εμβληματικότερες φυσιογνωμίες στην ιστορία της Ρεάλ, αλλά και ένας από τους σπουδαιότερους τερματοφύλακες που έχει γνωρίσει το άθλημα. Eξάλλου το παρατσούκλι «Άγιος Ίκερ» που τού έχουν κολλήσει μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι…

Πηγή: sport-fm.gr