Δεν είναι δα και το άθλημα που βλέπουν οι… ευγενείς πίνοντας τσάι. Το χόκεϊ επί πάγου την έχει την έντασή του. Αλλά αυτό που έγινε στην αναμέτρηση της HIFK με την Jokerit για το φινλανδικό πρωτάθλημα απέδειξε πως όταν λένε στη χώρα ότι ξέρουν από… καλό ξύλο, δεν αναφέρονται απλά στο γεγονός ότι έχουν μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές ξυλείας.

Κατά τους ειδικούς, ο Γιάαρκο Ρούτου είναι από τους παίκτες που μπορούν να εξαγριώσουν εύκολα τον αντίπαλο. Στο συγκεκριμένο αγώνα, χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά. Τότε ήταν που ο Ιλάρι Μέλαρτ της HIFK βγήκε από τα… ρούχα του και του την «έπεσε». Με τον αντίπαλο όμως να μην ανταποδίδει, ο Μέλαρτ… σεληνιάστηκε και άρχισε να γρονθοκοπεί τόσο τον Ρούτου, όσο και τους διαιτητές που προσπαθούσαν μάταια να τον σταματήσουν.

Και ενώ φαινόταν πως τα πράγματα ηρέμησαν, ο Σέμιρ Μπεν- Αμόρ φρόντισε να αποδείξει πως και η Jokerit έχει… ζωηρά παιδιά. Χτύπησε τον Βίλε Πέλτονεν, τον 39χρονο θρύλο στη Φινλανδία, με αποτέλεσμα να γίνει δεύτερη σύρραξη.

Σιγά μην σταματούσαν εκεί όμως. Επειδή ο πάγος βολεύει ώστε η εκδίκηση να γίνει πιο… γρήγορα το πιάτο που τρώγεται κρύο, ο Γιούσι Σάλμι πήρε ξανά το λόγο για λογαριασμό της HIFK. Εριξε στο έδαφος στον Ιλάρι Φιλπούλα και άρχισε να τον χτυπάει με μπουνιές. Κάπου εκεί έληξε η πρώτη περίοδος και οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να ηρεμήσουν λίγο.