Μπορεί ο Ζοσέ Μουρίνιο να χαρακτήρισε το Σούπερ Καπ ως τον λιγότερο σημαντικό τίτλο της χρονιάς, όμως μια μονομαχία μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορεί παρά να είναι ένα ματς ύψιστης σημασίας. Το πρώτο «clasico» της χρονιάς διεξάγεται απόψε στο «Καμπ Νου» (23.30, Νοvasports1), με τις δύο ομάδες να θέλουν πάρουν το προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά και το ψυχολογικό… πάνω χέρι στη σεζόν.

Οι προκλήσεις

Οι Καταλανοί καλούνται να αποδείξουν ότι παρά τη φυγή του Πεπ Γκουαρντιόλα, η ομάδα δεν έχασε την αγωνιστική της ταυτότητα και παραμένει το ίδιο ισχυρή. Με τον Τίτο Βιλανόβα στην παρθενική του εμφάνιση ως πρώτος προπονητής των «μπλαουγκράνα» απέναντι στη Ρεάλ, θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι η απώλεια του περσινού πρωταθλήματος δεν ήταν παρά μια παρένθεση στην κυριαρχία των τελευταίων χρόνων.

Αντίθετα, οι Μαδριλένοι, με τον Ζοσέ Μουρίνιο για τρίτη χρονιά στον πάγκο τους, θέλουν να δείξουν ότι τα σκήπτρα του ισπανικού ποδοσφαίρου έχουν περάσει για τα καλά στα χέρια της «βασίλισσας» και ότι η άνοδος της στην κορυφή μόνο περιστασιακή δεν είναι.

Μέσι Vs Ρονάλντο

Τα βλέμματα όπως αναμένεται θα πέσουν και πάλι στη μονομαχία Μέσι-Ρονάλντο. O Αργεντινός άσος έχει εξαιρετική παράδοση απέναντι στους «μερένχες», αφού σε 15 ματς έχει πετύχει 13 γκολ. Απέχει εξάλλου μόλις ένα γκολ από την ισοφάριση του ρεκόρ του Θέσαρ Ροντρίγκες, ως του πρώτου σκόρερ της Μπαρτσελόνα απέναντι στην αιώνια αντίπαλο. Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια δεν έχει καταφέρει να παραβιάσει την εστία του Κασίγιας.

Όσον αφορά τον Πορτογάλο σταρ, θα προσπαθήσει να επεκτείνει την παράδοση που πάει να φτιάξει στο «Καμπ Νου», αφού έχει σκοράρει στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις στην έδρα των Καταλανών.

Η μάχη των πάγκων

Οι δύο ομάδες θα παραταχθούν σχεδόν πλήρεις με μια απουσία για την κάθε μία: Αυτή του Αμπιντάλ για τους γηπεδούχους και του Πέπε για τους φιλοξενούμενους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η πρώτη συνάντηση του Μουρίνιο με τον Βιλανόβα στο τιμόνι της Μπαρτσελόνα. Οι δύο τεχνικοί θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν τις διαφορές τους εντός αγωνιστικών χώρων με… κόσμιο τρόπο αυτή τη φορά, καθώς στην περσινή επίσκεψη της Ρεάλ στο «Καμπ Νου» για την ίδια διοργάνωση ο Πορτογάλος τεχνικός είχε επιχειρήσει να βγάλει το μάτι του συναδέλφου του, ο οποίος ανταπέδωσε με μια καρπαζιά!

Προϊστορία

Η προϊστορία στο Σούπερ Καπ ευνοεί τη Ρεάλ, η οποία σε δέκα παιχνίδια έχει πετύχει πέντε νίκες έναντι τριών της Μπαρτσελόνα, ενώ σε σύνολο 218 ματς για όλες τις διοργανώσεις οι Καστεγιάνοι έχουν βραχεία κεφαλή με 87 νίκες έναντι 86 των Καταλανών.

Αξίζει να θυμίσουμε όσα είχαν συμβεί στα παιχνίδια για το περσινό Σούπερ Καπ: