Η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ από την αντίστοιχη της Τουρκίας στην Άγκυρα, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια μπαράζ, ωστόσο κατάφερε να πάρει ένα σετ και να μείνει «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2011.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το «πάλεψε» η Ελλάδα στο πρώτο σετ αφού δεν άφησε τους Τούρκους να πάρουν διαφορά στο προβάδισμα μέχρι και το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-13). Στη συνέχεια όμως, οι γηπεδούχοι πήραν το πάνω… χέρι, «καθαρίζοντας» το πρώτο σετ με 25-19.

Κακή ήταν η εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο δεύτερο σετ, με τους Τούρκους να παίρνουν από νωρίς… κεφάλι (9-3). Οι παίκτες του Γκόρντον Μέιφορθ δεν κατάφεραν να μπουν σε κανένα σημείο του σετ, το οποίο έληξε σε 24 λεπτά υπέρ των Τούρκων με 25-16.

Το σκηνικό άλλαξε στο τρίτο σετ, όπου οι Έλληνες διεθνείς ξεκίνησαν με πάθος και διάθεση, μη επιτρέποντας στην τούρκικη ομάδα να πάρει προβάδισμα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν ακόμα και με πέντε πόντους (19-24) και τελικά πήραν το σετ με 23-25.

Οι Έλληνες παίκτες δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν την καλή εικόνα του τρίτου σετ και στη συνέχεια. Έχοντας πολλά προβλήματα στην υποδοχή, δεν μπόρεσαν ν’ απειλήσουν τους Τούρκους σε κανένα σημείο, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα με 3-1 σετ.

Τα σετ: 25-19, 25-16, 23-25, 25-13.

* Στη ρεβάνς, που θα γίνει στις 12/9 στο Ηράκλειο Κρήτης (12/9, 17:00, ΕΤ1), η ελληνική ομάδα θέλει νίκη 3-0 για να προκριθεί. Αν επικρατήσει με 3-1 σετ, θα μετρήσουν οι πόντοι, ενώ αν οι Τούρκοι πάρουν δύο σετ, κατακτούν αυτόματα και την πρόκριση.

Πηγή: sport fm