Ο Ρόμπερτ Μακ μίλησε για όλους και για όλα. Διαβάστε τι είπε ο Σλοβάκος πρώην άσος του ΠΑΟΚ, για τα παιχνίδια με την Σπαρτάκ, τον Ιβάν Σαββίδη, τα γεγονότα πέρσι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και το VAR.

Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός μιλώντας στη ρωσική ιστοσελίδα «sport24.ru» αναφέρθηκε στη μονομαχία μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Σπαρτάκ Μόσχας για μια θέση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, τον ίδιο και την παρουσία του στο ρόστερ της Ζενίτ, αλλά και στον Ιβάν Σαββίδη.

«Επιστρέφοντας στη Ζενίτ από τον ΠΑΟΚ προσπάθησα να αποδείξω με όλες μου τις δυνάμεις ότι είμαι χρήσιμος για την ομάδα. Ο Σεργκέι Σεμάκ μου έδωσε την ευκαιρία, όπως έκανε με όλους τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι επέστρεψαν, προσωπικά κυνήγησα την ευκαιρία μου. Μέχρι στιγμής το προπονητικό επιτελείο είναι απόλυτα ευχαριστημένο με το πως δουλεύω και το πως αγωνίζομαι. Οπότε αισθάνομαι υπέροχα», είπε αρχικά ο Μακ μιλώντας για την παρουσία του στο φετινό ρόστερ της Ζενίτ. Επίσης σχολίασε το πως ο Ρομπέρτο Μαντσίνι του έκλεισε πέρσι την πόρτα, με αποτέλεσμα να επιστρέψει δανεικός στον ΠΑΟΚ.

Ο Σλοβάκος ρωτήθηκε για το αν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες. «Πραγματικά δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές», απάντησε ο Μακ. «Είναι ομάδες που μάχονται διαρκώς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχουν φανατικούς φιλάθλους. Δυστυχώς την περσινή σεζόν καμία από τις δύο δεν κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά εγώ κέρδισα το Κύπελλο Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ. Μια διαφορά είναι ότι η Ζενίτ έχει πιο ακριβούς παίκτες αλλά ο ΠΑΟΚ έχει εξαιρετική ποιότητα. Κατάφεραν και κέρδισαν στο Τσάμπιονς Λιγκ τη Βασιλεία. Με εξέπληξε το γεγονός αυτό ακόμη και εμένα».

Για τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με την Σπαρτάκ είπε: «Έχω διαβάσει πολλά ρεπορτάζ από την Ελλάδα, όλοι με ρωτούν πως είναι η Σπαρτάκ, πως θα πρέπει να την αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ. Εγώ απαντάω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να την κερδίσει. Γιατί όχι; Φυσικά η Σπαρτάκ είναι μια δυνατή ομάδα. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες ομάδες της Ρωσίας. Θα είναι πολύ δύσκολα τα ματς για τον ΠΑΟΚ, αλλά στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι απίθανο. Θα δούμε…».

Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Μακ «οι φίλαθλοι στην Ελλάδα είναι οι πιο τρελοί στον κόσμο. Δεν μπορούν να συγκριθούν με τους Ρώσους. Πραγματικά είναι τρελοί. Αν παίζεις εντός έδρας η συμπαράσταση τους είναι απλά απίθανη και όταν παίζεις στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ η ατμόσφαιρα στις κερκίδες είναι φανταστική. Δεν μπορείς να ακούσεις τις οδηγίες του προπονητή σε αυτά τα ντέρμπι. 30.000 κόσμος φωνάζει».

Και ποιες είναι οι σκέψεις του για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ με την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο; Ο Σλοβάκος απαντά:

«Ό,τι συνέβη, συνέβη. Σε αυτό το ματς και γενικά όλη την σεζόν, έγιναν πολλά περίεργα πράγματα. Σκοράραμε ένα γκολ στο 90ο λεπτό, ήταν ένα καθαρό γκολ, αλλά ο διαιτητής το ακύρωσε. Η αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη προήλθε από τον εκνευρισμό του γιατί όταν σκέφτεσαι την επένδυσή σου και την αγάπη σου γι΄ αυτήν την ομάδα και την βλέπεις να την κλέβουν με αυτό τον τρόπο μέσα στο γήπεδο, τότε ο καθένας μπορεί να έρθει στην θέση του Σαββίδη. Οκ, αυτό το περιστατικό με το όπλο δεν ήταν και η καλύτερη εικόνα, αλλά πιστέψτε με είναι ένας φανταστικός άνθρωπος, ο οποίος διαρκώς μας υποστηρίζει. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι φίλος μας. Φυσικά, το περιστατικό με το όπλο, με έκανε να δω τα πράγματα από διαφορετική οπτική αλλά τον υποστηρίζουμε. Μετά από όλα αυτά, ο Σαββίδης έχει κάνει πολλά για εμάς. Στην συνέχεια, όταν η ομάδα συναντήθηκε μαζί του, μας ζήτησε να τον συγχωρέσουμε και εμείς το αποδεχτήκαμε. Αποφασίσαμε από κοινού να δώσουμε ένα καλό τέλος στην σεζόν. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν φοβήθηκε από την παρουσία του όπλου στη ζώνη του Ιβάν Σαββίδη.

«Εμείς δεν είδαμε όπλο στο γήπεδο. Στη συνέχεια είδα τις φωτογραφίες. Συνεπώς κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν γνωρίζαμε τη σοβαρότητα. Βλέπεις, κάποιες δυνάμεις στην Ελλάδα, δεν θέλουν να γίνει ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής!».

Ο Ρόμπερτ Μακ αναφέρθηκε επίσης στον Ραζβάν και στον Μιρτσέα Λουτσέσκου, «δεν είναι ίδιοι χαρακτήρες και προπονητές» είπε, τον Μαουρίσιο και δήλωσε υπέρ της χρησιμοποίησης του VAR στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.