Ο Φερνάντο Γιορέντε θα είναι αυτός στον οποίο θα στραφεί ο Αρσέν Βενγκέρ, σε περίπτωση που ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι παραχωρηθεί στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού.

Ο Ισπανός στράικερ αρνείται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και η Άρσεναλ θέλει να τον δελεάσει με «χρυσό» συμβόλαιο.

Η Άρσεναλ δείχνει να αναζητά από τώρα τον αντικαταστάτη του Ρόμπιν Φαν Πέρσι και με βάση τα ρεπορτάζ στον αγγλικό Τύπο ο Γιορέντε είναι η επιλογή των Λονδρέζων.

Ο Ισπανός επιθετικός έχει στα χέρια του πρόταση ανανέωσης από την Αθλέτικ, την οποία όμως έχει απορρίψει.

Το συμβόλαιο του Γιορέντε λήγει το καλοκαίρι του 2013, με την Μπιλμπάο να του έχει προτείνει νέο 3ετές. Με βάση την τρέχουσα συμφωνία, ο Ισπανός άσος αμείβεται με 40 χιλ. λίρες την εβδομάδα και η ομάδα του ανεβάζει τους μισθούς του στις 60 χιλιάδες. Ωστόσο, ο Γιορέντε θέλει –τουλάχιστον- διπλασιασμό των αποδοχών του και έχει απαντήσει αρνητικά στη διοίκηση του συλλόγου.

Η Άρσεναλ είναι αυτή που είναι η πιο δραστήρια από τις ομάδες που ενδιαφέρονται για τον επιθετικό της Μπιλμπάο, αλλά η κίνησή της αναμένεται να γίνει μόνο εάν ο Φαν Πέρσι αποχωρήσει.

Ο Βενγκέρ θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα από πιθανή παραχώρηση του Ολλανδού επιθετικού για να κάνει δικό του τον Γιορέντε, με τις πρώτες εκτιμήσεις στα ισπανικά Μέσα να μιλούν για ένα ποσό κοντά στα 17 εκατομμύρια λίρες. Για τον υψηλόσωμο επιθετικό ενδιαφέρονται κι άλλες ομάδες, ωστόσο οι «κανονιέρηδες» είναι αυτοί που τον δελεάζουν περισσότερο.

Πηγή: sport-fm