Ποινή φυλάκισης έξι ετών και τριών μηνών επιβλήθηκε στον πρόεδρο της Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ, για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες και τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 1,3 εκατ. λιρών και του απαγορεύτηκε να συνεχίσει να κατέχει οποιοδήποτε αξίωμα στη «Φενέρ».

Η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου είχε απαλλάξει τις 16 τουρκικές ομάδες που φέρονταν να έχουν συμμετάσχει σε συνολικά 22 χειραγωγημένα ματς με το αιτιολογικό πως δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις για την ενοχή τους. Τα πολιτικά δικαστήρια, ωστόσο, είχαν διαφορετική άποψη.

Ο Γιλντιρίμ δεν θα οδηγηθεί άμεσα στη φυλακή καθώς έχει εκτίσει ένα διάστημα ως προφυλακιστέος αλλά θα περιμένει το αποτέλεσμα της έφεσης. Δεκάδες οπαδοί της «Φενέρ» ξενύχτησαν έξω από το δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον πρόεδρο της ομάδας που συνεχίζει να δηλώνει αθώος και να ζητεί την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία.

Κάθειρξη τριών ετών και ενός μήνα επιβλήθηκε στο στέλεχος της διοίκησης της Φενέρμπαχτσε, Ιλχάν Εκσίογλου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος. Ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και τριών μηνών επιβλήθηκε στον Σερντάρ Ανταλί, πρώην διοικητικό στέλεχος της Μπεσίκτας, ενώ αθωώθηκε ο πρόεδρος της Τραμπζονσπόρ, Σεντρί Σενέρ.

Συνολικά 93 άτομα από το χώρο του ποδοσφαίρου, διοικητικά στελέχη, προπονητές και ποδοσφαιριστές, ήταν μεταξύ των υπόπτων, ενώ οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν να φυλακιστούν οι 21 εξ αυτών.

Πηγή: sport-fm.gr