Αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα περιουσιακά στοιχεία της Μπαρτσελόνα αυτήν τη στιγμή. Ο 18χρονος Καταλανός εντάχθηκε στις Ακαδημίες των «μπλαουγκράνα» το 2013, δούλεψε και τώρα έχει αρχίσει σιγά σιγά να απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων του. Ο Ρίκι Πουτζ, ο ιδιαίτερα ταλαντούχος μέσος, οδήγησε φέτος την ομάδα του στην κατάκτηση του Champions League Νέων. Παράλληλα, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα Β αγωνιζόμενος συνολικά σε 13 ματς πρωταθλήματος, ενώ λέγεται πως φέτος θα ακολουθήσει την προετοιμασία της πρώτης ομάδας στις ΗΠΑ.

Κάποιοι που κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ιερόσυλοι, τον παρομοιάζουν με δύο θρυλικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, τον Τσάβι και τον Ινιέστα. Ο χρόνος και το γήπεδο θα δείξουν αν όντως μπορεί ο πιτσιρικάς να βαδίσει στα χνάρια τους.

Το βέβαιο είναι ότι για τα επόμενα χρόνια θα φορά τη φανέλα των «μπλαουγκράνα», καθώς η διοίκηση της Μπαρτσελόνα υπό τον φόβο να τον χάσει μέσα από τα χέρια της, έσπευσε να υπογράψει συμβόλαιο μαζί του μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2021, με την προοπτική επέκτασής του για ακόμα δύο χρόνια.

Το πιο εντυπωσιακό, ωστόσο, δεν είναι αυτό, αλλά η ρήτρα αποδέσμευσης που μπήκε στο συμβόλαιό του, καθώς όποια ομάδα ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει θα πρέπει να πληρώσει 100 εκατομμύρια ευρώ για να «σπάσει» το συμβόλαιό του! Και σκεφτείτε ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που δεν έχει αγωνιστεί ούτε λεπτό με την πρώτη ομάδα…