Τις εκπληκτικές του εμφανίσεις εκτός συνόρων συνέχισε ο Μιχάλης Ιωσηφίδης, ο οποίος διέπρεψε σε ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση. Ο Έλληνας πρωταθλητής όχι απλά ανέβηκε στο βάθρο του πολύ δύσκολου τουρνουά που έγινε στο Βουκουρέστι, αλλά κατάφερε να φορέσει στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο στα 97 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης.

Ο Ιωσηφίδης εμφανίστηκε… ακαταμάχητος στη διοργάνωση, καθώς δεν πανηγύρισε απλώς την πρωτιά σε αυτήν, αλλά έχασε μόλις δύο σημεία σε όλη τη διάρκειά της.

Στην πορεία του προς τον τελικό επικράτησε με 6-1 του Γεωργιανού Κιουκισβίλι στα προημιτελικά. Στον αγώνα για την είσοδό του στον τελικό αντιμετώπισε τον Γερμανό Λιμάικ και τον απέκλεισε με πτώση.

Στον αγώνα που θα έκρινε την πρώτη θέση κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Δελιγάν από τη Βουλγαρία. Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν ανώτερος και επικράτησε δίκαια με 9-1, ανεβαίνοντας έτσι στο ψηλότερο σκαλί της διοργάνωσης.

Το εντυπωσιακό με τον Ιωσηφίδη είναι πως συνεχίζει να είναι αήττητος φέτος στις διεθνείς του συμμετοχές. Εκτός από το χρυσό μετάλλιο στο Βουκουρέστι, είχε κατακτήσει ακόμα δύο χρυσά (Ανδρών και Εφήβων) στο Μεσογειακό πρωτάθλημα που είχε πραγματοποιήθηκε στην Αλγερία.

qq07sfq9 c2hedl23