Πιστοί στο προσωνύμιο «μπλε» φαίνεται ότι είναι στην Τσέλσι, στην οποία επιμένουν να στρέφονται σε «ατζούρι» προπονητές, για να αναλάβουν το ομολογουμένως δύσκολο έργο στην τεχνική τους ηγεσία. Έτσι, δεν αποκλείεται ο Μαουρίτσιο Σάρι να γίνει ο τέταρτος στους τελευταίους πέντε προπονητές της ομάδας, που προέρχεται από την Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι, από το 2009, στον πάγκο του λονδρέζικου συλλόγου έχουν καθίσει οι Κάρλο Αντσελότι, Ρομπέρτο ντι Ματέο και Αντόνιο Κόντε, με τον Ράφα Μπενίτεθ να μπαίνει «σφήνα» για μια σεζόν. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο πρώην (πλέον) τεχνικός της Νάπολι είναι το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει την Τσέλσι.

Σήμερα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων του 59χρονου τεχνικού και των ανθρώπων της αγγλικής ομάδας, για να συζητηθεί το ενδεχόμενο να αναλάβει την ομάδα. Ο ίδιος ο Σάρι δεν θα βρίσκεται στο ραντεβού, αλλά θα παραβρεθεί στις επόμενες διαπραγματεύσεις, εάν διαπιστωθεί θετικό κλίμα. Την ίδια ώρα η Ζενίτ παραμονεύει, καθώς αναζητά τον αντικαταστάτη ενός άλλου Ιταλού, του Ρομπέρτο Μαντσίνι.