Πολλές ειδήσεις έβγαλε το χθεσινό παγκόσμιο συνέδριο των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, όπου ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκάλυψε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την προεδρία της ΠΑΕ.

Ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών μίλησε για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας εν όψει της επόμενης σεζόν και για ακόμη μία αφορά έπλεξε το εγκώμιο του Ερνέστο Βαλβέρδε. Επίσης, δεν ξέχασε να αναφερθεί στο θέμα του επόμενου προπονητή που αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο.

Ο Μαρινάκης τόνισε ότι ο διάδοχος του Βαλβέρδε θα είναι μία πολύ καλή επιλογή και το θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει στις αρχές Ιουνίου. Η επόμενη επιλογή των πρωταθλητών Ελλάδας θα προέρχεται πιθανότατα από την Ισπανία, αφού τα περισσότερα ονόματα που ακούγονται είναι από την Primera Division.

Ο Μαρτίνεθ (της Λεβάντε), ο Μίτσελ (της Σεβίλλης), ο Έμερι της (Βαλένθια) και ο Μαρτίνεθ (της αγγλικής Γουίγκαν), ενώ ψηλά είναι το όνομα του Πορτογάλου Ντομίνγκος Πασιένσια που παραμένει άνεργος από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Εν τω μεταξύ, ο Ντέιβ Γουΐλαν (πρόεδρος της Γουΐγκαν) δήλωσε στον αγγλικό Τύπο: «Ο Μαρτίνεθ είναι λογικό να αποχωρήσει από την ομάδα και είμαι σίγουρος ότι κάποια μέρα θα βρίσκεται πολύ ψηλά στην Ευρώπη. Δεν θέλω να τον χάσω, αλλά αρχίζω να συμβιβάζομαι ότι δεν θα είναι μαζί μας την επόμενη σεζόν».

Όσον αφορά τις μεταγραφές, υποστήριξε ότι το καλοκαίρι θα γίνουν «δύο καλές μεταγραφές», εννοώντας πως θα έρθουν δύο ποδοσφαιριστές που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα και θα είναι γνωστά ονόματα.

Βασική, όμως, προϋπόθεση αποτελεί ότι κάποιος από τους βασικούς παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ δεν θα αποχωρήσει για κάποια ομάδα του εξωτερικού. Ο ένας παίκτης θα είναι οργανωτικός μέσος (ακούγεται έντονα του όνομα του Τσάβες της Μπόκα Τζούνιορς και εκείνο του Μασάδο της Τουλούζ) και ο άλλος θα είναι ακραίος ή κεντρικός χαφ, αφού στο τέλος της σεζόν θα φύγουν ο Μακούν και ο Ορμπάιθ.

Το πλάνο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο προβλέπει την επιστροφή των δανεικών ποδοσφαιριστών των «ερυθρόλευκων» που ξεχώρισαν στο φετινό πρωτάθλημα, όπως οι Μήτρογλου, Σουμπίνιο και Τάτος.

Ωστόσο, θα γίνει κίνηση για ό,τι καλύτερο υπάρχει από την ελληνική αγορά. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ο Βλαχοδήμος της Ξάνθης, ο Φορτούνης (αν τελικά φύγει από την Καϊζερσλάουτερν) και ο Σκόνδρας του Ατρομήτου.

Εν τω μεταξύ, μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να σημειωθούν εξελίξεις στο θέμα της ανανέωσης των συμβολαίων των παικτών που μένουν ελεύθεροι. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται ο Όλοφ Μέλμπεργκ και ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Με τον Σουηδό στόπερ υπάρχει διαφορά στο οικονομικό, όμως και οι δύο πλευρές έχουν κοινή επιθυμία να συνεχιστεί η συνεργασία τους.

Από την πλευρά του, ο Αργεντινός θα χρειαστεί να δεχθεί μείωση, αν και εκείνος θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό. Νέο συμβόλαιο θα προταθεί στον Μπάλας Μέγιερι, ώστε να τον «δέσουν» για τα επόμενα χρόνια και να γίνει ο «Νο1» τερματοφύλακας της ομάδας. Επίσης, συζήτηση θα γίνει και με τον Ράφικ Τζεμπούρ, αφού το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2013.

Πηγή: sport-fm.gr