Το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, το ένα παιχνίδι καλύτερο από το προηγούμενο και το μεταξύ τους το κορυφαίο όλων. Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ κοντράρονται για τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ και το england365.gr αρχίζει τα αφιερώματα για το μεγάλο ντέρμπι, θυμίζοντάς σας τις σημαντικότερες στιγμές τους μέσα στη σεζόν.

Όταν στα 2/3 της σεζόν είσαι στη θέση το οδηγού δεν μπορείς να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι δεν θα κρατάς το…τιμόνι έως το τέλος. Και η Σίτι αρνείται να το κάνει.

Όταν έχεις τόσα προβλήματα τραυματισμών και παρόλα αυτά καταφέρνεις να κρατάς την τύχη στα χέρια σου, τότε η φανέλα σου ζυγίζει πολλά κιλά. Και η Γιουνάιτεντ το δείχνει συνεχώς.

Τι μεσολάβησε, όμως, ώστε οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ να φτάσουν να παίζουν τα ρέστα τους σε 90 λεπτά;

27 Σεπτεμβρίου 2011

«Με μένα είναι τελειωμένος», τόνισε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι για τον Κάρλος Τέβες, λίγο μετά το …καπρίτσιο του Αργεντινού επιθετικού να αρνηθεί να συμμετέχει στην προθέρμανση των αναπληρωματικών, στο παιχνίδι του Μονάχου με την Μπάγερν. Ακολούθησε η τιμωρία και η «εξορία» του στην πατρίδα του, μέχρι που ο ίδιος κατάλαβε ότι ο προπονητής του απολαμβάνει την απόλυτη στήριξη της ομάδας του. Ωστόσο, η απόφαση του Ιταλού τεχνικού να δεχθεί πίσω τον Τέβες ερμηνεύεται από όλα τα Μέσα το Νησί ως σημάδι αδυναμίας.

23 Οκτωβρίου 2011

Χέρια περασμένα στους ώμους, πλάτες γυρισμένες και …Πόζναν μέσα στο «Ολντ Τράφορντ». Η Σίτι περνά με 6-1 από την έδρα της μισητής αντιπάλου και δείχνει για πρώτη φορά ότι έχει ότι χρειάζεται για να πάρει τον τίτλο στην ανατολική πλευρά της πόλης. Ωστόσο, εκείνο το μεσημέρι προκάλεσε νεύρα και έφερε το πείσμα στους παίκτες των «κόκκινων διαβόλων». «Θα υπάρχει απάντηση» τόνισε τότε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Και, όντως, υπήρξε…

12 Δεκεμβρίου 2011


Η πρώτη ήττα. Η Σίτι δείχνει ότι δεν είναι άτρωτη και χάνει με 2-1 στο Λονδίνο, από την Τσέλσι. Τα πρώτα σημάδια…άγχους εμφανίζονται στο «Ίτιχαντ».

31 Δεκεμβρίου 2011

Η χρονιά φεύγει με το χειρότερο τρόπο και τα γενέθλια του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον βγαίνουν …ξινά. Η Μπλάκμπερν, ενώ είναι στον πάτο της βαθμολογίας, περνά με 3-2 από το Μάντσεστερ και σβήνει αυτή τα κεράκια αντί του Σκωτσέζου προπονητή.

5 Φεβρουαρίου 2012

Τώρα να σας δούμε! Η Γιουνάιτεντ αρχίζει να δείχνει στο Νησί ότι μόνο ξεγραμμένη δεν είναι και κάνει επίδειξη…πρωταθλητή μέσα στο Λονδίνο, φεύγοντας με το 3-3 στις αποσκευές κόντρα στην Τσέλσι, ενώ έχει βρεθεί πίσω με 3-0.

11 Μαρτίου 2012

Και το άγχος στο κόκκινο! Η Σίτι παραδίδει την πρώτη θέση στη Γιουνάιτεντ, μετά την ήττα της με 1-0 από τη Σουόνσι. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κάνει το καθήκον της, επικρατεί με 2-0 της Γουέστ Μπρομ και βάζει το πόδι στο γκάζι.

21 Μαρτίου 2012

Τα mind games αρχίζουν από νωρίς. Ο Πατρίκ Βιεϊρά μιλά για τον Πολ Σκόουλς και την επιστροφή του στην ενεργό δράση, τονίζοντας ότι αυτό φανερώνει αδυναμία από πλευράς Γιουνάιτεντ. Αυτό πεισμώνει τον Άγγλο βετεράνο, ο οποίος αγωνίζεται σαν …18άρης και με κρίσιμα γκολ του βοηθά την ομάδα του να παραμείνει στην κορυφή.

8 Απριλίου 2012

Τι είχες Μάριο, τι είχα πάντα! Ο Μάριο Μπαλοτέλι αποβάλλεται στο Λονδίνο, στην ήττα από την Άρσεναλ και τιμωρείται με 3 αγωνιστικές. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι έξαλλος και για την ενέργεια του συμπατριώτη του και γιατί η Γιουνάιτεντ ξεφεύγει με 8 βαθμούς.

11 Απριλίου 2012

Μία λαμπάδα στο ύψος του …Μαλόνεϊ. Ο άσος της Γουίγκαν σκοράρει στο 1-0 κόντρα στη Γιουνάιτεντ και δίνει το πρώτο φιλί ζωής στους «πολίτες». Τα δώρα από την πλευρά των «κόκκινων διαβόλων» έχουν αρχίσει…

22 Απριλίου 2012

Δύσκολα θα βρει κάποιος ανατροπή όταν η ομάδα του Φέργκιουσον νικά με 4-2. Κι όμως, η Έβερτον φεύγει με 4-4 από το Μάντσεστερ και λίγο αργότερα η Σίτι θα περάσει με 2-0 από τη Γουλβς, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά στην υπόθεση τίτλος.

Δέκα στιγμές μέσα σε μία σεζόν κι όμως όλα θα κριθούν στην… ενδέκατη. Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ, τη Δευτέρα το βράδυ, σε ένα ματς που-όπως είπε και ο Φέργκιουσον- μόνο «ένας μαζοχιστής μπορεί να απολαύσει».

Πηγή: englan365.com