Οι ποδοσφαιρόφιλοι όλου του κόσμου ανυπομονούν για άλλο ένα el clasico, όμως, αυτή τη φορά, τα φώτα δεν είναι στραμμένα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ, αλλά στους δύο κορυφαίους πρωταγωνιστές τους. Η προσωπική κόντρα ανάμεσα στον Μέσι και τον Ρονάλντο έχει σχεδόν επισκιάσει τη σημασία που έχει ο αποψινός αγώνας σε συλλογικό επίπεδο.

Παρόλο που και οι δύο έμειναν άσφαιροι στους πρώτους ημιτελικούς του Champions League, Μέσι και Ρονάλντο είναι αποφασισμένοι να σπάσουν το κοντέρ των γκολ.

Μέχρι στιγμής, οι δύο σούπερ σταρ έχουν πετύχει από 41 γκολ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Αν αναλογιστεί κανείς το επίπεδο του ισπανικού πρωταθλήματος, αντολαμβάνεται ότι μόνο παίκτες της αξίας αυτών των δύο μπορούν να κατορθώσουν κάτι τέτοιο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει ήδη γράψει ιστορία, καθώς είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει πετύχει τουλάχιστον 40 γκολ, σε δύο συνεχόμενες σεζόν εγχώριου πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά ο «ατομικός ψύλλος» Λιονέλ Μέσι, προσβλέπει σε ένα πολύ πιο σπουδαίο ρεκόρ. Είναι έτοιμος να γίνει ο παίκτης που θα έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ, σε μία σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτό το ρεκόρ ανήκει στον Γερμανό Γκερντ Μίλερ, ο οποίος είχε πετύχει συνολικά 67 γκολ, τη σεζόν 1972-73.

Ο Μέσι έχει βρει δίχτυα συνολικά 63 φορές εφέτος και, εκτός απροόπτου, έχει μπροστά του αρκετούς αγώνες ακόμη. Επιπλέον, έχει ήδη στα χέρια του τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ όλων των εποχών για την Μπαρτσελόνα.

Η αποψινή αναμέτρηση είναι μόνο ένα επεισόδιο στο σίριαλ της ανάδειξης του κορυφαίου σκόρερ. Όμως είναι ανεκτίμητο να βλέπει κανείς αυτούς τους δύο παίκτες στο ίδιο γήπεδο. Και, ποιος ξέρει; Ίσως η επόμενη κόντρα τους να είναι στον τελικό του Champions League.