Πήρε τη νίκη στο ντέρμπι απέναντι στη Μπάγερν, αύξησε τη διαφορά της από τη δεύτερη θέση στους έξι βαθμούς, αλλά η Ντόρτμουντ δεν μπορεί να ησυχάσει ακόμη. Και πώς να το κάνει, όταν για την 31η αγωνιστική αντιμετωπίζει τη μισητή Σάλκε στη «Φέλτινς Αρένα» για το μεγάλο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ;

Οι πρωταθλητές θα παραταχθούν κατάκοποι, πλην όμως πλήρεις και με οδηγό την περσινή νίκη (3-1), που ήταν μόλις η δεύτερη στην έδρα της «αιωνίας» αντιπάλου τα τελευταία 14 χρόνια. Οι «βασιλικοί μπλε» φτάνουν στο παιχνίδι πληγωμένοι από τη βαριά ήττα με 4-1 από τη Νυρεμβέργη και με στόχο να διατηρηθούν στην τρίτη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League. Εκτός πλάνων του Χουμπ Στέφενς είναι μόνο οι Βέστερμαν, Χίλντεμπραντ και Κενία. Στην προϊστορία υπάρχει απόλυτη ισορροπία, καθώς σε 75 ματς της Bundesliga, οι δύο ομάδες έχουν από 27 νίκες, ενώ 21 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Η Μπάγερν, που πλέον περιμένει σε «δώρα» από τη Ντόρτμουντ, φιλοξενεί τη Μάιντς έχοντας στην άκρη του μυαλού και τον πρώτο ημιτελικό του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης την Τρίτη του Πάσχα στο Μόναχο. Οι Μπρένο και Βαν Μπούιτεν είναι εκτός πλάνων του Γιουπ Χάινκες, που πιθανώς να ξεκουράσει/προφυλάξει κάποιους παίκτες.

Σημαντικό ματς διεξάγεται στη «Mercedes Benz Arena», ανάμεσα στη φορμαρισμένη Στουτγκάρδη που έχει σκαρφαλώσει στην πέμπτη θέση και τη Βέρντερ Βρέμης, που έχει υποχωρήσει στην όγδοη θέση και είναι για την ώρα εκτός Ευρώπης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής:

Μ. Παρασκευή 13/4 (21:30)

Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης

Μ. Σάββατο 14/4 (16:30)

Σάλκε-Ντόρτμουντ
Αμβούργο-Ανόβερο
Καϊζερσλάουτερν-Νυρεμβέργη
Βόλφσμπουργκ-Άουγκσμπουργκ
Λεβερκούζεν-Χέρτα Βερολίνου
Μπάγερν Μονάχου-Μάιντς 19:30

Κυριακή του Πάσχα 15/4

Γκλάντμπαχ-Κολωνία 16:30
Φράιμπουργκ-Χόφενχαϊμ 18:30

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής

Μ. Παρασκευή 20/4 (21:30)

Μάιντς-Βόλφσμπουργκ

Μ. Σάββατο 21/4 (16:30)

Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν
Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου
Νυρεμβέργη-Αμβούργο
Χέρτα Βερολίνου-Καϊζερσλάουτερν
Κολωνία-Στουτγκάρδη
Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ 19:30

Κυριακή του Πάσχα 22/4

Άουγκσμπουργκ-Σάλκε 16:30
Ανόβερο-Φράιμπουργκ 18:30

Πηγή: sport-fm.gr