Οι επόμενες εβδομάδες που θα κρίνουν τον πρωταθλητή

Τι αναμένεται εντός και κυρίως εκτός αγωνιστικών χώρων μετά τα όσα έγιναν στην Τούμπα


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
15:24
26/02/2018
Οι επόμενες εβδομάδες που θα κρίνουν τον πρωταθλητή
11
loading

Με τη ματαίωση του χθεσινοβραδινού αγώνα στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού να είναι ακόμη… νωπή, τα πάντα όσον αφορά την τύχη του συγκεκριμένου παρολίγον ντέρμπι θα κριθούν στα δικαστήρια, κάτι που ίσως συμβεί και με το πρωτάθλημα. Μάλιστα, οι επόμενες εβδομάδες είναι οι πλέον κρίσιμες όσον αφορά το ποιος θα αναδειχθεί πρωταθλητής, καθώς το σκηνικό παραμένει ρευστό.

Τα δεδομένα είναι αρκετά περίπλοκα, καθώς ήδη από το φύλλο αγώνα η… μπάλα πηγαίνει κατευθείαν στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League. Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος, σύμφωνα με όσα δημοσίευσε το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει πως «ο Όσκαρ Γκαρθία δεν πήγε στο ιατρείο του αγώνα για να εξεταστεί από τον γιατρό της αναμέτρησης, και στη συνέχεια οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ζήτησαν να μεταφερθεί σε Νοσηλευτικό Ίδρυμα μαζί με τον ιατρό του αγώνα για περαιτέρω εξετάσεις, κάτι που δεν επέτρεπε την διεξαγωγή του αγώνα».

Επισημαίνεται ακόμα στην ιατρική γνωμάτευση -πάντα βάσει του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων- πως ο Καταλανός τεχνικός «φέρει εσωτερική αμυχή στο άνω χείλος και πως αυτή η αμυχή δεν τον εμποδίζει να εκτελέσει τα καθήκοντα του».

 ÐÁÏÊ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ PAOK - OLYMPIAKOS (SUPERLEAGUE 2017-2018)

Ο πειθαρχικός κώδικας και το προηγούμενο με Ίβιτς

Όσον αφορά τέτοιες περιπτώσεις, ο πειθαρχικός κώδικας αναφέρει ότι «εάν από τη ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες ευρώ (6.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000). Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τρείς (3) αγωνιστικές».

Όσον αφορά στον ΚΑΠ, στο άρθρο με τίτλο «Μη τέλεση ή διακοπή αγώνα» αναφέρεται ότι η υπαίτια ομάδα τιμωρείται «με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του τρέχοντος πρωταθλήματος καθώς επίσης και την αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του».

Κοινώς, ό,τι είχε συμβεί πέρσι με την περίπτωση του Παναθηναϊκού, για το ντέρμπι της Λεωφόρου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, θεωρητικά πρέπει να συμβεί και τώρα, καθώς ο πειθαρχικός κώδικας και ο ΚΑΠ δεν άλλαξαν. Έχει σημασία να αναφερθεί αυτό, διότι γίνεται αρκετός λόγος για δεδικασμένο, αλλά αυτό δεν δίνεται να επικαλείται. Διότι ήταν διαφορετικοί οι κανονισμοί σε αντίστοιχες περιπτώσεις προ κάποιων ετών και διαφορετικοί σήμερα ή και πέρσι…

Ο ΠΑΟΚ ζητάει να γίνει το ματς

Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να αφήσει την ιστορία αυτή να γυρίσει την πλάστιγγα εναντίον της, καθώς θα χρησιμοποιήσει όσα στοιχεία διαθέτει, για να αποδείξει ότι όχι μόνο δεν πρέπει να τιμωρηθεί, αλλά και να επαναληφθεί η αναμέτρηση. Ήδη καταστρώνει τη στρατηγική της, με την οποία θα αντιδράσει στα δικαστήρια, εκεί που φαίνεται ότι θα κριθούν πολλά, αν όχι τα πάντα.

Οι υπεύθυνοι του «δικεφάλου» του Βορρά, στην υπερασπιστική γραμμή τους θα έχουν στόχο τη διεξαγωγή του αγώνα με τους «ερυθρόλευκους», βασιζόμενοι κυρίως στο φύλλο αγώνα. Οι Θεσσαλονικείς υποστηρίζουν ότι τα όσα αναφέρει ο Αρετόπουλος σε αυτό, δεν είναι τόσο επιβαρυντικά και εκτιμούν ότι υπάρχει πιθανότητα να γυρίσουν την κατάσταση.

Παράλληλα, στον ΠΑΟΚ θα προχωρήσουν σε ένσταση για αντικανονική μη τέλεση του αγώνα της Τούμπας, με υπαιτιότητα του Ολυμπιακού. Επίσης, από τη Θεσσαλονίκη προκύπτει ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον του προπονητή των Πειραιωτών, με μήνυση προς το πρόσωπό του.

Πιθανόν χωρίς κόσμο το ντέρμπι «δικεφάλων»

Όπως και να έχει, αυτοί που πρέπει να κληθούν να λάβουν την οποιαδήποτε απόφαση, είναι οι τακτικοί δικαστές της Super League. Βάσει των όσων έχουμε ως προηγούμενο από μέχρι στιγμής υποθέσεις, μέχρι αύριο, Τρίτη (27/02), θα έχει συνταχθεί το κατηγορητήριο και μέχρι την Πέμπτη (01/03) θα έχει γνωστοποιηθεί η κλήση σε απολογία.

Μένει να φανεί εάν το κατηγορητήριο είναι τόσο επιβαρυντικό για τον ΠΑΟΚ και εάν όντως θα υπάρξει κλήση σε απολογία. Θεωρητικά, και εάν δεν πάρει η υπόθεση κάποια αναβολή -την οποία συνήθως επιδιώκουν οι ΠΑΕ- η απόφαση από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League αναμένεται να εκδοθεί είτε την Παρασκευή (02/03), είτε την ερχόμενη εβδομάδα, την εβδομάδα πριν το ντέρμπι «δικεφάλων» στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δηλαδή.

Εάν και εφόσον έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, τότε η όποια ποινή ανακοινωθεί θα φέρει την αντίδραση από κάποια εκ των δύο -αν όχι τριών- ενδιαφερόμενων ομάδων: δηλαδή του ΠΑΟΚ εάν τιμωρηθεί, του Ολυμπιακού και ίσως της ΑΕΚ (ως άμεσα ενδιαφερόμενης) σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια ποινή για τους Θεσσαλονικείς, ή η ποινή δεν είναι ανάλογη με αυτήν που εκείνοι κρίνουν.

Εάν -υποθετικά πάντα, καθώς τίποτα δεν είναι σίγουρο- πάμε με βάση την περίπτωση της τιμωρίας του Παναθηναϊκού με τον τραυματισμό Ίβιτς, τότε η Τούμπα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ θα είναι μάλλον κλειστή για το κοινό. Και αυτό γιατί η τιμωρία έδρας -εάν έρθει- θα έχει μπει σε ισχύ πριν βγει η οποιαδήποτε απόφαση από το δευτεροβάθμιο όργανο για την υπόθεση, που θα περάσει πλέον στα γραφεία της ΕΠΟ.

1862927

Όλα θα κριθούν μετά την 11η Μαρτίου

Βάσει όλων των παραπάνω, οι όποιες τιμωρίες υπάρξουν σε τελικό βαθμό, θα έρθουν μετά το παιχνίδι της 11ης Μαρτίου μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Τούμπα. Παράλληλα, στις 15 Μαρτίου θα εκδικαστεί η πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα όσα έγιναν στους «Ζωσιμάδες» με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που επίσης οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν την αφαίρεση βαθμών από τους «ασπρόμαυρους». Επιπλέον, εντός των επόμενων ημερών θα γίνει γνωστή η απόφαση για το -3 των Πειραιωτών, όσον αφορά τα επεισόδια στο Καραϊσκάκη μετά τον αγώνα κόντρα στην Ένωση για το πρωτάθλημα.

Ο παράγοντας ΑΕΚ, που μένει άγνωστος

Ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ έχουν μπει σε μια διαδικασία πρόσθετων παρεμβάσεων στις υποθέσεις που αφορούσαν τον άμεσο ανταγωνιστή τους. Όμως, στην ΑΕΚ, και παρά την αντίστοιχη κίνηση από πλευράς «ερυθρόλευκων» -και- εναντίον τους για τα επεισόδια στον Βόλο, δεν έχουν εμπλακεί μέχρι στιγμής σε αυτήν την ιστορία, καθώς η τακτική τους είναι να ασχολούνται μόνο με όσα αφορούν τα γεγονότα εντός αγωνιστικών χώρων. Όμως, έχει έννομο συμφέρον να διεκδικήσει κάτι, σε περίπτωση που το θέλει…

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής, στην Ένωση το μόνο που έκαναν σε εξωαγωνιστικά ζητήματα, ήταν να πάνε ως μάρτυρες για την υπόθεση του Ολυμπιακού (για το ματς με τον Πλατανιά πέρσι), έπειτα από σχετική κλήση που τους έγινε. Όμως, εδώ τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Προς το παρόν, υπάρχει στάση αναμονής για να δουν τι θα συμβεί σε αυτήν την υπόθεση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

11
σχόλια
 1. avatar δικηγορος

  Για το αν νομιμοποιείται ο Αρετόπουλος να πάνε στα αποδυτήρια οι ομάδες χωρίς να το έχει διατάξει ο ίδιος: «Όχι, ο Αρετόπουλος θα έπρεπε να καλέσει τις δύο ομάδες στη σέντρα ή στο γραφείο του μαζί και όχι κατά μόνας. Να πει στους βοηθούς του και να δει αν μπορεί να τελεστεί ο αγώνας. Ο κ.Θεοδωρίδης δεν έλαβε υπόψιν του διαιτητή, ο προπονητής του Ολυμπιακού έφυγε χωρίς λόγο από το γήπεδο. Είναι πρωτοφανές περιστατικό να φεύγει προπονητής χωρίς να πάρει άδεια από τον διαιτητή, δεν μπορεί να γίνεται αυτό. Ο γιατρός του αγώνα διαπίστωσε πως ο κ.Γκαρθία μπορούσε να συνεχίσει τον αγώνα και έπρεπε ο Αρετόπουλος να διευθύνει τον αγώνα. Χαρτάκια πέφτουν σε όλο τον κόσμο, αν ένα χαρτάκι διέκοπτε έτσι εύκολα έναν αγώνα, δεν θα είχαμε τηλεοπτικά δικαιώματα, διοργανώσεις και ταξίδια».

  Για τη σύγκριση με το περιστατικό του Ιβιτς: «Είναι διαφορετικές περιπτώσεις, ο Ολυμπιακός έχει υπαιτιότητα για τη μη τέλεση του αγώνα. Είναι διαφορετικά άρθρα, πέρυσι ο Κομίνης είχε αποφασίσει την διακοπή, τώρα δεν ξεκίνησε ο αγώνας. Τώρα έφυγε έτσι ο προπονητής του Ολυμπιακού για να πάει να εξεταστεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες σε όλους, στη Σούπερ Λιγκ και στην ΕΠΟ. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να τιμωρηθεί για το χαρτάκι που έπεσε με πρόστιμο αλλά όχι για υπαιτιότητα μη τέλεσης αγώνα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει πρώτα να ζητήσει να κατοχυρωθεί υπέρ του με 3-0 ο αγώνας και μετά να ζητήσει επανάληψη του αγώνα. Και μετά ίσως υπάρξει Σολομώντεια λύση να γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

 2. avatar Αληθεύει

  Οτι το τρίτο γκολ του μιραλας ήταν οφσάιντ;

 3. avatar Νίκος χασαπης

  Δεν γίνεται τίποτα μη γράφεται ανακριβείες το πρωταθλητή των ανακοίνωσε ο κομμουνιστης πρωθυπουργός τον περασμένο σεμπτεβριο οπως συνιθιζεται να κανουν και οι πρωθυπουργοί Γερμανίας,Αγγλίας,Γαλλίας κλπ.

 4. avatar ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

  Το πρωταθλημα θα κριθει μετα την επαναληψη τον αγωνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακου στο γηπεδο της Τουμπας ....οποιαδηποτε αλλη αποφαση παρει το δικαστηριο ...θα ειναι προκληση για ολες τις ομαδες και για το ελληνικο πρωταθλημα ....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ....τελειωστε αυτη την παροδια με τον Ολυμπιακο το πρωταθλημα θα το περνει αυτος που το αξιζει ...διοτι εικοσι χρονια τωρα χριζοταν πρωταθλητης απο τα χριστουγεννα ....με διαφορες αλχημειες της παραγκας ...ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΕΛΟΣ!!!!

 5. avatar Byronjk

  Η καταντια του ελληνικου ποδοσφαιρου, ολοι ειναι φταιχτες ολοι ομως. Ας ξυπνησουμε ομως λιγακι, τους στρατους που πανε στα γυπεδα τους ξερουμε ας γινει κατι με αυτους. Οσο για τους παραγοντες μια θατσερ τους χρειαζεται εξω απο την ευρωπη για 5 χρονια και βλεπουμε. Ας τους πονεσουν στην τσεπη να τελειωνουμε

 6. avatar Οτι πειτε

  Για οσους δεν ητανε στο γηπεδο κ προς ενημερωση σας ολα αυτα γιναν εξαιτιας του Μιραλας. Ο εν λογ αθλητης εκανε ασεμνες χειρονομιες στο παγκο του Παοκ αλλα για κακη του τυχη τον ειδε ο τεταρτος διαιτητης κ απευθειας ενημερωσε τον Αρετοπουλο. Να ξερετε οτι αν κ μολις αρχιζε το ματς ο Μιραλας εφευγε με κοκκινη κ ο Ολυμπιακος το γνωριζε αυτο. Ειτε ηταν το χαρτι ταμειακης ειτε ηταν καποιος που εφαγε φασολια λογω κυριακης της ορθοδοξιας κ[...] , το ιδιο θα γινοτανε.

  1. avatar Αλλα

   Οπως ολοι γνωρίζουμε ο γκαρσια ειναι ο τέταρτος παίχτης η προπονητής που τραυματίζεται στην Τρούμπα

  2. avatar Πολύ σωστά. άλλωστε

   όταν ένας παίχτης κάνει άσεμνες χειρονομίες, ο προπονητής του πρέπει να τρώει αντικείμενα στο κεφάλι..λογικό μου φαίνεται..

   1. avatar Ηταν στημένο

    Εάν κάποιος κάνει άσεμνες χειρονομίες σε ντέρμπι δεν καταλαβαίνεις τι θα ακολουθήσει;; Εσένα αν σε βρίσει κάποιος θα τον κοιτάς; Σωστά λογικό μου φαίνεται! Για φιλάθλους μιλάμε όχι για κοριτσάκια.

    1. avatar Ποιόν ακριβώς έβρισε

     και με ποιά βρισιά ο Γκαρσία και αντί να τον κοιτάζουν έφαγε το ρολό στην μούρη? Άκουσες κάτι που δεν το άκουσαν άλλα 10 εκατομμύρια έλληνες? Αν παίκτης της ομάδας του έκανε άσεμνη χειρονομία, αυτός να τιμωρηθεί σύμφωνα με τον ΚΑΠ. Αλλά θα μου πεις οι φίλαθλοι δεν είναι κοριτσάκια, αλλά είναι πολύ ευαίσθητοι, ποτέ δεν βρίζουν, ποτέ δεν παραφέρονται, ποτέ δεν κάνουν άσεμνες χειρονομίες, οπότε δικαιούνται να δέρνουν όποιον τους κάνει κέφι...

     1. avatar αλλα αντ αλλων

      Βρε χριστιανε μου, ο μιραλας εκανε τις χειρονομιες. Ο γκαρθια περπατουσε. δεν ηταν ακίνητος. περπατουσε. αρα ο φίλαθλος δεν ειχε στοχο τον γκαρθια. περπατουσε αυτος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει