Υπομονή συνέστησε ο Ινιάκι Ιμπάνιεθ για την υπόθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε και την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Την ίδια ώρα, η διοίκηση διαψεύδει ότι ο Ισπανός τεχνικός έχει ενημερώσει πως προτίθεται να αποχωρήσει το τέλος της σεζόν. Πάντως, το σίγουρο ότι όλα κριθούν σε περίπου δέκα μέρες, όταν και θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον 48χρονο προπονητή.

«Περιμένετε να γίνει πρώτα η συζήτηση της διοίκησης με τον προπονητή. Κι αυτή δεν θα γίνει πριν από τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Θα γίνει μετά, ίσως και μετά τον τελικό. Οποιος ρισκάρει για το αποτέλεσμα μπορεί να εκτεθεί», λένε οι Πειραιώτες και η SportDay επικοινώνησε με τον μάνατζερ του Βαλβέρδε:

«Κατ’ αρχάς ο Ερνέστο ασχολείται με τον τελικό του Κυπέλλου, θέλει να πάρει και το Κύπελλο. Δεν έχει γίνει συζήτηση με τη διοίκηση. Θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν. Μου λέτε ότι υπάρχει η πρόβλεψη ότι θα φύγει. Θυμάστε τι μου είχατε πει ακριβώς τέτοια εποχή πέρυσι; Το ίδιο. Θυμάστε τι έγινε τελικά; Γι’ αυτό μη βιάζεστε. Θα μιλήσει πρώτα με τη διοίκηση και θα αποφασίσουν».

Ερωτηθείς αν έχει προγραμματίσει να έρθει στην Ελλάδα για να μιλήσει με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε ότι θα έρθει για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στις 28 Απριλίου.

Όσον αφορά τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί για την περίπτωση του Ουνάι Έμερι, ο Ιμπάνιεθ απάντησε: «Ο Ουνάι είναι, επίσης, συγκεντρωμένος στη δική του ομάδα και μην ξεχνάτε ότι η Βαλένθια έχει και την πρόκληση του Europa League, όπου έχει φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. Δεν έχει γίνει συζήτηση, ούτε γνωρίζω εγώ κάτι από αυτά που μου αναφέρατε. Ναι, είναι δύσκολο να έρθει στην Ελλάδα».

Πηγή: sport-fm.gr