Ο «αιώνιος αρχηγός» του Ολυμπιακού, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, μιλά αποκλειστικά στο newsbeast.gr για τη κυριακάτικη μονομαχία Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.

– Το κυριακάτικο ντέρμπι βρίσκεται προ των πυλών. Θα καθορίσει την έκβαση του πρωταθλήματος;
Εγώ προσωπικά εύχομαι να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και να απολαύσουμε ποδόσφαιρο. Βεβαίως, πρόκειται για ένα ντέρμπι «αιωνίων», στο οποίο θα κριθούν πολλά. Η ιστορία, όμως, έχει αποδείξει ότι στα μεγάλα παιχνίδια κρίνονται αρκετά, αλλά όχι τα πάντα.

– Μπορείτε να περιγράψετε το αίσθημα που βιώνει ένας ποδοσφαιριστής σε ντέρμπι «αιωνίων»;
Δεν πιστεύω ότι μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Εάν δεν έχει ζήσει το ντέρμπι, δεν μπορείς να καταλάβεις την ατμόσφαιρα που επικρατεί σε μονομαχίες των δύο «αιωνίων». Η προετοιμασία είναι διαφορετική πριν από ένα μεγάλο ντέρμπι, όπως ακριβώς και η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Δυστυχώς, τόσο μεγάλα παιχνίδια υπάρχουν μόνο 2-3 φορές το χρόνο. Η κυριακάτικη αναμέτρηση είναι εξίσου σημαντική και για τις δύο ομάδες.

– Αν γυρίζατε το χρόνο πίσω, σε ποιό παιχνίδι του Ολυμπιακού θα θέλατε να αγωνιστείτε ξανά;
Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, αλλά δυστυχώς δεν γυρίζει. Ήμουν πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό και είναι αρκετά παιχνίδια που θα ήθελα να ξαναζήσω, κυρίως τα μεγάλα ντέρμπι με Παναθηναϊκό. Αξέχαστος θα μου μείνει για πάντα ο τελικός Κυπέλλου του 2009 κόντρα στην ΑΕΚ, ένα παιχνίδι με ανατροπές, θέαμα και μια διαδικασία πέναλτι που έκοβε την ανάσα. Κυρίως, θα θυμάμαι αυτή την αναμέτρηση λόγω της παρουσίας φιλάθλων και των δύο πλευρών. Τα τελευταία χρόνια που αγωνιζόμουν, μου έλειπε αυτή η αίσθηση.

– Μπορείτε να μας δώσετε ένα προγνωστικό για το αποτέλεσμα του αγώνα;
Αγωνιστικά και βαθμολογικά, το προβάδισμα το έχει ο Ολυμπιακός. Ωστόσο, σε μεγάλα ντέρμπι δεν υπάρχουν προγνωστικά. Απόδειξη, το ντέρμπι της προηγούμενης εβδομάδας μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, που φαβορί θεωρούταν ο Παναθηναϊκός.

– Ερνέστο Βαλβέρδε ή Ζεσουάλδο Φερέιρα; Ποιον θεωρείτε καλύτερο προπονητή;
Και οι δύο είναι πολύ καλοί προπονητές. Ο Βαλβέρδε έχει επιβάλει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα και αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Το γνωρίζω προσωπικά, καθώς είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα διαχειρίζεται όσο το δυνατόν καλύτερα το ρόστερ που διαθέτει και κάνει ό,τι μπορεί, δεδομένου ότι στον Παναθηναϊκό υπάρχουν αρκετά προβλήματα. Έχει καλέσει αρκετούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μέχρι πρότινος θεωρούνταν ξεχασμένοι.