Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League θέλει να κάνει ο Άρης, στο σημερινό παιχνίδι με την Αούστρια Βιέννης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 19:00.

Οι «κίτρινοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, να κερδίσουν τους Αυστριακούς και παράλληλα να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα ενόψει του επαναληπτικού την επόμενη Πέμπτη. Οι Θεσσαλονικείς αναμένεται να παίξουν με υπομονή και θα περιμένουν την ευκαιρία να χτυπήσουν την ομάδα του Καρλ Νταξμπάχερ, αφού η νίκη μπορεί να έρθει σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο του αγώνα.

Με δεδομένο ότι ο Τόνι Κάλβο απουσιάζει από την αριστερή πλευρά του Άρη, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αναμένεται να κάνει μια σειρά από εσωτερικές αλλαγές στο σχήμα που προτίθεται να παρατάξει απέναντι στην Αούστρια. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Σηφάκης, ο οποίος θα έχει τους Νέτο, Ρονάλντο, Οριόλ και Μίσελ μπροστά του.

Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Ναφτί και ο Πρίττας, έχοντας στα πλάγια τους Χαβίτο και Τόχα. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Τσέζαρεκ με τον Κόκε. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χουάνμα, Παπαζαχαρίας, Λαζαρίδης, Μενδρινός, Τσεσνάουσκις, Ρουίζ και Καζναφέρης.

Πώς θα αγωνιστούν οι Αυστριακοί

Όπως δήλωσε ο κ. Κούπερ, κάθε ομάδα έχει το δυνατό και το αδύνατό της σημείο. Η Αούστρια έχει καλύτερο ρυθμό και παίζει περισσότερα παιχνίδια, όμως η άμυνα της αποτελείται από νεαρούς παίκτες και θεωρείται πως είναι ευάλωτη. Ο Καρλ Νταξμπάχερ θα παρατάξει με 4-4-2 τους Αυστριακούς απέναντι στον Άρη.

Συγκεκριμένα, η αρχική ενδεκάδα θα είναι η εξής: Λίντερ, Σούτνερ, Μαργκράτερ, Ντράγκοβιτς, Βόρισεκ, Στάνκοβιτς, Χλίνκα, Μπάουμγκαρτλινγκερ, Λίεντλ, Λιντς και Γιουν. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αλμερ, Λέοβατς, Κλάιν, Σάλομον, Γιουνούζοβιτς, Τίφνερ, Βάλνερ και Ορτλέχνερ.

Ο διαιτητής

Ο γενημμένος στη Μόσχα στις 22 Αυγούστου 1972 Μαξίμ Λαγιούσκιν μόλις φέτος προήχθη από την UEFA στην κατηγορία νούμερο δύο των διεθνών διαιτητών και στην προηγούμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ σφύριξε το Κλίφτονβιλ –ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1-2. Στο ρωσικό πρωτάθλημα έχει σφυρίξει μέχρι στιγμής οκτώ ματς φέτος. Βοηθοί του σήμερα θα είναι οι συμπατριώτες του Ιλια Μπαρίχνικοφ και Μιχάλι Εροβένκο, με 4ο διαιτητή τον Αλεξάντερ Γκβάρντις.

Πηγή: sport fm